Auteur Topic: Korte berichten uit de regio Haaglanden  (gelezen 47614 keer)

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

peen van dienst

 • Gast
Reactie #30 Gepost op: 24 oktober 2008, 09:20:22
Het hele verhaal krijgt nog een staartje/andere wending:

Dat is al heel wat anders dan 'in vol ornaat de woning binnendringen'.

Pfff; het plaatselijke Leidschendamse suffertje weer in de bocht....

Peen


112Limburg-noord

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 1.024
 • Geslacht: Man
 • Bezoek: Belangstellende
Reactie #31 Gepost op: 24 oktober 2008, 11:25:30
Automobiliste uit auto geknipt
’s-Gravenzande – De brandweer knipte woensdag 23 oktober om 16.30 uur een 26-jarige vrouw uit Hoek van Holland met rugletsel uit haar auto. Zij reed over de Wouterseweg en wilde linksaf slaan de Maasdijk op, toen zij een tegenligger over het hoofd zag. De ambulance vervoerde haar naar het ziekenhuis. Beide auto’s waren zodanig beschadigd dat zij weggesleept moesten worden.Bron: politie.nl/Haaglanden, persberichten, dd 24.10.08.
112Limburg-noord heeft geen enkele binding met de voormalige gelijknamige site, de inmiddels ook voormalige site, regio 23 en fotograven. Ik distansieer mij van al hun activiteiten!


peen van dienst

 • Gast
Reactie #32 Gepost op: 20 november 2008, 11:48:11
09:03:31 20-11-08 BRAN Prio 1 DEN HAAG (GV) A4 R 47,5 A4 Beknelling (Personen auto: ja) 0771 0742 0094
                  1500522 BRW Leidschendam-Voorburg ( Lichtkrant )
                  1500141 BRW Leidschendam-Voorburg ( Kazernealarm )
                  1500029 BRW Haaglanden ( OvD Noord )
                  1500010 BRW Haaglanden ( Monitorcode RAC )

http://www.nu.nl/news/1848704/14/Spin_veroorzaakt_koprol_auto.html

Spin veroorzaakt koprol auto
Uitgegeven: 20 november 2008 10:07

DRIEBERGEN - De jacht op een spin is donderdagochtend niet goed afgelopen voor een automobiliste op de A4 bij Den Haag. De vrouw raakte de macht over het stuur kwijt in een poging het beestje te doden.

De auto sloeg over de kop en kwam in de middenberm terecht, meldde het Korps landelijke politiediensten.

Het slachtoffer is gewond naar een ziekenhuis overgebracht. Twee rijstroken van de A4 werden afgesloten.


Rambie

 • Gast
Reactie #33 Gepost op: 22 november 2008, 13:29:24
BRON: http://www.ad.nl/denhaag/2792662/Wind_rukt_dak_van_garage.html

Wind rukt dak van garage
POELDIJK - Het Poeldijkse echtpaar Van der Wilk kreeg gisterochtend de schrik van hun leven. Een groot zwart dak kwam de tuin binnenvliegen en dat op de 79ste verjaardag van Jan van der Wilk. ,,Dit verjaardagscadeautje zal ik nooit meer vergeten,’’ grapt de jarige.
afbeelding vergroten De brandweer verwijdert de stukken van het dak die in de tuin van de familie Van der Wilk terecht zijn gekomen. FOTO THIERRY SCHUT
Het dak bleek afkomstig van autoservice bedrijf Kwik-Fit aan de Nieuweweg, waar de Van der Wilks precies achter wonen. Terwijl zij rond 10 uur een gebakje aten, kwam het gevaarte hun tuin inwaaien.

„We zagen het gewoon op ons afkomen,’’ zegt Em van Wilk. Ze is nog steeds niet bekomen van de schrik terwijl de brandweer inmiddels druk bezig is om alle dakresten uit de tuin te verwijderen.

Kwik-Fit zal de komende dagen dicht blijven totdat er een nieuw dak op zit.

Manager Michel Sluis snapt niet hoe het heeft kunnen gebeuren. „Het dak is nog niet zo lang geleden vervangen,’’ vertelt hij. „Toch kwamen de platen van het dak vandaag spontaan naar beneden,’’ aldus Sluis. „Ze zijn gelukkig niet op klanten of medewerkers terecht gekomen.’’

Bij bewoonster Ploon van Elswijk, die ook delen van het dak in haar tuin kreeg, was bijna wél een ongeluk gebeurd. „Mijn kleinzoon wil altijd de visjes in de vijver voeren,’’ vertelt zij. „Vandaag weer, vlak voordat het dak naar beneden kwam. Dit keer zei ik dat het buiten te koud was. Ik ben nog steeds blij dat we niet de tuin ingegaan zijn, want ik wil niet weten hoe het anders afgelopen was.’’

Ook de Van der Wilks denken dat zij een engeltje op hun schouders hebben gehad. „De serre heeft het meeste opgevangen, anders hadden we het dak in huis gehad,’’ zegt mevrouw Van der Wilk, als de brandweer na anderhalf uur de meeste troep heeft opgeruimd. Alleen de schutting is volledig vernield.

Toch gaat het verjaardagsfeest vanavond gewoon door. „We hebben de gasten wel wat te vertellen,’’ zegt Jan van der Wilk. „Dit is de meest bijzondere verjaardag die ik ooit heb gehad.’’

Ook elders in de regio richtte de storm veel schade aan. Gewonden vielen er nergens.

Vooral in de ochtend hield de wind flink huis. In Delft woeien de nodige bomen om, onder meer in de wijk Poptahof. Een enorm reclamebord kwam op de Provincialeweg terecht.

Langs het traject van Randstadrail tussen Den Haag en Zoetermeer woei een boom om, tegen een bovenleiding aan. Daardoor waren zes haltes in Zoetermeer alleen met bussen bereikbaar. In Den Haag vielen enkele bouwsteigers om door de wind.

Ook viel een gevelplaat van de bibliotheek aan het Spui door toedoen van de wind.


Stef666

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 1.143
 • Geslacht: Man
 • Specialisatie: Bevelvoerder / Chauffeur
 • Bezoek: Brandweer
 • Rang: Brandmeester
Reactie #34 Gepost op: 22 november 2008, 14:22:03
Het was een aardige klus om dat dak kort te zagen  :o  ;D

Oh ja, de TD heeft ook nog wat te doen  ;D
Grtn. Stefan
AEvolution

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 1.481
 • Geslacht: Man
  • www.regio15.nl
 • Bezoek: Belangstellende
Reactie #35 Gepost op: 26 november 2008, 14:15:13
Ondertekening rookmelder convenant door woningbouwstichtingen 
 
Elke dag breekt er in zo’n 20 woningen in Nederland brand uit. Dit zijn ongeveer 7.000 woningbranden per jaar! Daarbij vallen gemiddeld 40 doden en raken 700 mensen ernstig gewond.

Elke dode en gewonde is er één teveel. Er is gebleken dat mensen die een werkende rookmelder in huis hebben 100% meer kans hebben een woningbrand te overleven. Rookmelders waarschuwen razendsnel bij brand, ook wanneer men slaapt!

Mensen die zelf thuis brand hebben meegemaakt, zijn verrast door de snelheid waarmee brand zich verspreidt en extreem hoge temperaturen die in zeer korte tijd worden bereikt. In minder dan 5 minuten kan een beginnend brandje zich uitbreiden tot een uitslaande brand met verduisterende en giftige rook, die bewoners binnen 3 minuten kan vertikken. Iedere seconde telt dan. Rookmelders maken het verschil tussen leven en dood.

Uit een recent gehouden onderzoek van TNS Nipo blijkt dat 63 % van de huishoudens in Leidschendam-Voorburg een of meerdere rookmelders heeft1. De brandweer Leidschendam-Voorburg heeft zich als doel gesteld om binnen 2 jaar 90% van de huishoudens van de Gemeente Leidschendam-Voorburg van rookmelders te laten voorzien.

Wooninvest, Stichting Duivenvoorde en Vidomes hebben hier positief op gereageerd. Daarom zullen de gemeente Leidschendam-Voorburg en de brandweer Leidschendam-Voorburg met Wooninvest, Vidomes en Stichting Duivenvoorde een convenant ondertekenen, waarin de zij aangeven op welke manier het totale sociale woningbezit van de gemeente Leidschendam-Voorburg voorzien gaat worden van rookmelders. Alle drie de organisaties hebben hier op hun eigen manier invulling aangegeven. Het doel is dat in de toekomst het totale sociale woningbouwbezit van Leidschendam-Voorburg (en leidschenveen) is voorzien van een rookmelder.
 
www.vidomes.nl


112Limburg-noord

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 1.024
 • Geslacht: Man
 • Bezoek: Belangstellende
Reactie #36 Gepost op: 04 december 2008, 12:01:09
Kom van dat dak af…….
Ik waarschuw niet meer……………. ;D


Den Haag – Politieagenten belden dinsdag 2 december om 17.30 uur aan bij een woning aan de Hoog Buurlostraat. Agenten belden aan omdat de bewoner gezocht werd vanwege een faillissement. Ondanks dat het licht brandde en de tv aanstond deed de bewoner niet open. Nadat agenten de deur forceerden bleek dat het huis leeg was. De tv was nu uit. Dat bevreemdde de agenten en zij gingen op zoek naar de 28-jarige bewoner. Aangezien de deur naar het balkon openstond, werd de hulp van de brandweer ingeroepen om op het dak te kijken. Met behulp van een hoogwerker werd het dak afgezocht. Op het dak van de woning hielden de agenten de 28-jarige bewoner aan die zich trachtte te verstoppen voor de zoekende agenten.

Bron: Politie Haaglanden, mediaberichten dd. 04.12.08.
112Limburg-noord heeft geen enkele binding met de voormalige gelijknamige site, de inmiddels ook voormalige site, regio 23 en fotograven. Ik distansieer mij van al hun activiteiten!


112Limburg-noord

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 1.024
 • Geslacht: Man
 • Bezoek: Belangstellende
Reactie #37 Gepost op: 04 december 2008, 12:04:11
Jongens aangehouden na straatbrand
Den Haag –Surveillerende agenten zagen dinsdagavond 3 december rond 20.30 uur op de kruising van de Kolenwagenslag met de Jacob Pronkstraat zes jongeren staan. Even verderop zagen de agenten in de Kompasstraat een stapel pallets liggen. De agenten gingen op een afstandje staan posten om te kijken wat er met de stapel ging gebeuren. Kort daarna zagen zij twee jongens naar de pallets lopen, waarna deze in brand vlogen. Een 17-jarige jongen uit Den Haag werd aangehouden voor brandstichting. De andere jongen, een 16-jarige Hagenaar, bemoeide zich met deze aanhouding en beledigde de agenten enkele keren. Hierop werd ook hij aangehouden. Op het politiebureau kreeg de 17-jarige een proces-verbaal voor het slepen met brandbaar materiaal, de 16-jarige kon naar huis met een proces-verbaal voor belediging.


Bron: Politie Haaglanden, mediaberichten dd. 04.12.08.

112Limburg-noord heeft geen enkele binding met de voormalige gelijknamige site, de inmiddels ook voormalige site, regio 23 en fotograven. Ik distansieer mij van al hun activiteiten!


112Limburg-noord

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 1.024
 • Geslacht: Man
 • Bezoek: Belangstellende
Reactie #38 Gepost op: 06 december 2008, 16:06:30
06 dec 2008,
     
’Verhoor oud-bewindslieden over brand Catshuis’

HILVERSUM -
RTL Nieuws wil dat oud-bewindslieden onder ede gaan getuigen in de zaak rond de brand in het Catshuis in 2004. Dat meldt het programma zaterdag op zijn internetsite. De brand kostte een schilder het leven.

RTL Nieuws wil dat voormalig minister Aart Jan de Geus en oud-staatssecretaris Henk van Hoof (beiden van Sociale Zaken) door de rechtbank in Amsterdam worden opgeroepen. Pieter Klein, adjunct-hoofdredacteur RTL Nieuws, zegt zo te willen achterhalen of ambtenaren vooraf wisten dat de schilders in het Catshuis het verboden middel thinner zouden gebruiken. “Wij hopen dat de rechter deze laatste kans op waarheidsvinding aangrijpt om een cruciale vraag beantwoord te krijgen: heeft de politiek zich bemoeid met een strafrechtelijk onderzoek?” Behalve De Geus en Van Hoof wil RTL Nieuws ook twee voormalige topambtenaren van het ministerie van Sociale zaken laten oproepen door de rechtbank.

De brand in het Catshuis ontstond door gebruik van het verboden oplosmiddel thinner. Het gerechtshof in Den Haag oordeelde in 2007 dat er geen bewijs was dat de Staat schuld had aan de dood van de schilder.

Bron: Dagblad De Telegraaf/binnenland, dd 061208, www. uitgave.
112Limburg-noord heeft geen enkele binding met de voormalige gelijknamige site, de inmiddels ook voormalige site, regio 23 en fotograven. Ik distansieer mij van al hun activiteiten!


112Limburg-noord

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 1.024
 • Geslacht: Man
 • Bezoek: Belangstellende
Reactie #39 Gepost op: 08 december 2008, 11:24:00
Brandstichter in de cel
Den Haag – Zondag 7 december om 22.25 uur raakte op de Veenendaalkade ter hoogte van de Lopikstraat een personenauto in brand. Volgens een getuige reed na de brandstichting de dader weg in een auto. Later die nacht hield de politie in Amsterdam een man aan op verdenking van betrokkenheid bij deze brandstichting. De politie stelt een onderzoek in.

Bron: politie.nl/Haaglanden. dd 08.12.08

112Limburg-noord heeft geen enkele binding met de voormalige gelijknamige site, de inmiddels ook voormalige site, regio 23 en fotograven. Ik distansieer mij van al hun activiteiten!
112Limburg-noord

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 1.024
 • Geslacht: Man
 • Bezoek: Belangstellende
Reactie #40 Gepost op: 12 december 2008, 12:01:31
Extra persbericht 12 december
Westland, 12-12-2008


JEUGDGROEP POELDIJK AANGEHOUDEN

Reeks aan misdrijven opgelost

Westland – De politie verwacht met de aanhouding van vier jongeren een jeugdgroep te hebben opgerold die zich bijna anderhalf jaar lang bezig hield met het plegen van een groot aantal strafbare feiten. Begin augustus 2008 hield de politie twee jongens (16 en 17 jaar) uit Poeldijk aan op verdenking van diefstal van een boot. Na hun aanhouding bekenden de twee jongens dat ze vanaf 2007 een groot aantal strafbare feiten hebben gepleegd. Dit deden ze veelal met zijn tweeën, maar ook met anderen.

 

Vaste kern

De dadergroep bestond in totaal uit zeven jongens uit de regio Westland en één jongen uit Zoetermeer. De twee aangehouden jongens uit Poeldijk behoorden samen met nog twee anderen (16 jaar uit Zoetermeer en 17 jaar uit Naaldwijk) tot de harde kern. Vier andere jongens pleegden ook strafbare feiten, maar waren niet zo actief als de rest van de groep. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Naaldwijk, een 17-jarige jongen uit De Lier en twee jongens (17) uit Poeldijk.

 

In totaal verhoorde de politie veertien jongeren uit Poeldijk en omgeving. De jongens die tot de ‘harde kern’ behoorden, worden verdacht van de volgende feiten; diefstal van twee boten, diefstal van kooikarpers uit een vijver, vernielingen aan auto’s en brandstichting in auto’s op het terrein van een autohandelaar, vernieling van een lichtmast en autospiegels.

 

De jongeren bekenden de afgelopen maanden een groot aantal autospiegels te hebben afgetrapt in Naaldwijk, Honselersdijk en ’s-Gravenzande. Opmerkelijk is dat er hiervan bij de politie maar twee aangiftes binnen zijn gekomen. Gedupeerden kunnen nog altijd aangifte doen van vernieling. Andere delicten die de jongens hebben bekend zijn diverse diefstallen van hengelspullen, scooters, onderdelen van scooters, fietsen en ook een groot aantal winkeldiefstallen in Den Haag en in het Westland. Verder werd er ook brand gesticht bij het scoutinggebouw Madestein. De jeugdige verdachten pleegden de meeste strafbare feiten in het Westland, maar ze weken ook wel eens uit naar Zoetermeer of Den Haag.

 

De politie heeft aan de hand van de bekentenissen slechts vijfentwintig zaken terug kunnen vinden waarvan aangifte is gedaan en wil daarom wijzen op het belang van het doen van aangifte. De totale schade bedraagt minimaal 50.000 euro.

Bron; Politie.nl/Haaglanden, dd. 12.12.08
112Limburg-noord heeft geen enkele binding met de voormalige gelijknamige site, de inmiddels ook voormalige site, regio 23 en fotograven. Ik distansieer mij van al hun activiteiten!


112Limburg-noord

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 1.024
 • Geslacht: Man
 • Bezoek: Belangstellende
Reactie #41 Gepost op: 12 december 2008, 12:03:47
In de gracht

Delft – De auto van een 19-jarige Delftenaar belandde donderdag 11 december om 16.40 uur in het water van het Vrouw Juttenland. De man bezorgde voor een bedrijf de boodschappen in de stad en maakte bij het inparkeren een bedieningsfout. Tijdens deze manoeuvre schoot de versnelling in ‘zijn voorruit’ waardoor de man pardoes het water in reed. De brandweer takelde de auto van de onfortuinlijke automobilist uit het water. Behoudens een nat pak, kwam de man er ongeschonden vanaf.Bron; Politie.nl/Haaglanden, dd. 12.12.08
112Limburg-noord heeft geen enkele binding met de voormalige gelijknamige site, de inmiddels ook voormalige site, regio 23 en fotograven. Ik distansieer mij van al hun activiteiten!


jurjen

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 6.968
 • Geslacht: Man
 • Bezoek: Belangstellende
Reactie #42 Gepost op: 14 december 2008, 18:19:51
Vuurwerklessen voor Scheveningse basisscholen

Scheveningen - Brandweer en politie bundelden hun krachten om de leerlingen van groep 8 van de Scheveningse basisscholen De Meerpaal en De Tweemaster een veilig oud en nieuw te bezorgen. Dit heeft de politie vrijdag 12 december laten weten.

Op initiatief van de jongerenwerkstichting Projong krijgen alle kustbasisscholen in Scheveningen de speciale vuurwerklessen. Deze zijn bedoeld om de kinderen van 11 à 12 jaar bewust te maken van de risico’s rond de jaarwisseling.

Zo vertelde de brandweer hoe je vuurwerk af moet steken en hoe je jezelf het beste kunt beschermen. De politie ging in op de regels rond oud en nieuw. Wanneer mag je vuurwerk kopen? Wanneer mag je het afsteken? Wat is legaal en wat is illegaal?

Bovendien wees hij op de twee grote gedoogvuren op het Noorder- en Zuiderstrand. Ook daar zijn regels voor. Wanneer en hoe mag je het brandmateriaal verzamelen?

De stichting Projong benadrukte nog eens extra dat vuurwerk en vuur de nodige gevaren met zich mee blijft brengen. Ondanks alle maatregelen en zelfs als iedereen zich aan de regels houdt.

Ze organiseert dan ook tal van activiteiten om de jongeren in de aanloop naar het feest vooral met andere dingen bezig te laten zijn, zoals een survivalweekend of een indoor beachvoetbaltoernooi.

Blikop112.nl


kap

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 311
Reactie #43 Gepost op: 19 december 2008, 15:45:41

Citaat
21:30:42 18-12-08 BRAN Prio 2 WASSENAAR (WS) DR. MANSVELTKADE xx Meting. OvD contact RAC
                  1500029 BRW Haaglanden ( OvD Noord )
                  1500010 BRW Haaglanden ( Monitorcode RAC )
             
21:11:33 18-12-08 BRAN Prio 2 WASSENAAR (WS) DR. MANSVELTKADE xx Meting. Bevelvoerder contact RAC 0540
                  1500524 BRW Wassenaar ( Lichtkrant )
                  1500433 BRW Wassenaar ( Groep 2 )
                  1500432 BRW Wassenaar ( Groep 1 )
                  1500010 BRW Haaglanden ( Monitorcode RAC )
             
20:45:50 18-12-08 AMBU A1 DR. MANSVELTKADE xx WASSENAAR (WS) 2242XN 102732
                  1520004 GGD Den Haag-Zichtenburg ( Ambulance 04 )


Citaat
Overleden door koolmonoxidevergiftiging
WASSENAAR - Een 76-jarige bewoner van de Dr. Mansveltkade is overleden aan een koolsmonoxidevergiftiging. De oorzaak was een defect aan een kolenkachel.

De man werd donderdagavond aangetroffen door familieleden en politieagenten.

Uit metingen van de brandweer bleek dat de koolmonoxidewaarde in de woning was opgelopen tot een waarde van 270 pars per million (ppm). In normale situatie is dat gemiddeld 25 ppm. De hoge concentratie koolmonoxide werd de man fataal.

Een politieagent en enkele familieleden werden in het ziekenhuis gecontroleerd nadat zij in de woning waren geweest. Uit het onderzoek bleek dat zij geen hoge concentratie hadden binnen gekregen. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de te hoge concentratie koolmonoxide. Ook in de twee naastgelegen woningen werd een te hoge concentratie gemeten.

Koolmonoxide gevaar ontstaat wanneer er een onvolledige verbranding plaatsvindt in bijvoorbeeld geisers of kachels. De oorzaak is vaak slecht of geen onderhoud, ondeugdelijke, verstopte of defecte afvoerkanalen. Hierdoor ontstaat een kleur- en reukloos gas. Indicaties in een beginstadium kunnen zijn; hoofdpijn, misselijkheid en duizeligheid.

http://www.ad.nl/denhaag/stad/2859383/Overleden_door_koolmonoxidevergiftiging.html


112Limburg-noord

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 1.024
 • Geslacht: Man
 • Bezoek: Belangstellende
Reactie #44 Gepost op: 22 december 2008, 14:01:46
Brand door hennepkwekerij

Den Haag – De politie reageerde zondag 21 december rond 21.30 uur op de melding dat er brand zou zijn in een woning aan de Lobattostraat. Daar aangekomen had de brandweer al drie personen uit de woning gehaald. Uit onderzoek bleek dat er een hennepkwekerij in de woning aanwezig was. De politie trof ruim 7 kilo aan gedroogde henneptoppen aan. Eneco constateerde dat de verdachten de stroom illegaal hadden afgetapt. De politie hield twee Haagse mannen van 18 en 19 en één Haagse vrouw van 39 jaar aan. De zaak wordt nader onderzocht. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.


Bron: Politie.nl/Haaglanden dd. 22.12.08
112Limburg-noord heeft geen enkele binding met de voormalige gelijknamige site, de inmiddels ook voormalige site, regio 23 en fotograven. Ik distansieer mij van al hun activiteiten!