Auteur Topic: Gebouwen steeds minder veilig bij brand  (gelezen 1949 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

mieke

  • Gast
Gepost op: 16 augustus 2008, 14:20:28
De Telegraaf, vrijdag 15 augustus

’Gebouwen zijn steeds minder veilig bij brand’ ; 3 citaten:
Citaat
AMSTERDAM -  Brandveilige materialen in gebouwen missen dikwijls hun effect. Dit komt omdat de panden zelf – waarin branddeuren en brandwerend glas worden geplaatst – steeds onveiliger worden, waarschuwt Brandveilig Bouwen Nederland (BBN), de organisatie voor leveranciers van brandpreventieve materialen en constructies.

Citaat
De BBN-voorzitter roept op om zo snel mogelijk het Nationaal Brandpreventie Instituut – dat in 1991 werd opgeheven – in ere te herstellen.

Citaat
„Het is zeer slecht dat er geen eenduidige autoriteit zich bezighoudt met het voorkomen van brand. Telkens wordt na een grote brand – zoals in Enschede, Volendam of bij de TU Delft – geroepen dat er wat moet gebeuren. Vervolgens worden er allerlei rapporten opgesteld die uiteindelijk in een diepe la verdwijnen.”

Verder wil De Raadt dat bij de opleidingen bouwkunde het vak brandveiligheid verplicht wordt aangeboden. „Dat verhoogt het bewustzijn in de bouwwereld.”

Daarnaast wil hij dat ook de woningbezitters en eigenaren van overheids- en bedrijfsgebouwen bewuster worden gemaakt van hun verantwoordelijkheid. „Dat kan bijvoorbeeld met een Postbus 51-campagne.”