Auteur Topic: CASUS: Chaos  (gelezen 55181 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Pas01

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 8.962
 • Geslacht: Man
 • Bezoek: Belangstellende
Reactie #165 Gepost op: 09 april 2009, 18:39:35
Het Team Brandweerforum is achter de schermen het een en ander aan het bespreken naar aanleiding van de casus  ;)

Hier komen wij nog op terug  ;)

Team Brandweerforum

weetje_hgl

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 861
 • Geslacht: Man
  • www.regio15.nl en http://www.district8.net
 • Bezoek: Belangstellende
Reactie #166 Gepost op: 09 april 2009, 18:48:51
Goede vraag Roel.

Ik vroeg me af of we het topic iets activer kunnen maken en een deadline te stellen met bijv. de inzetplannen en daarna met elkaar discusseren wat de een na beste oplossing is (de beste is altijd achteraf). Daarna daar verder op voort borduren met ieder zijn eigen gedachten, dan weer een discusseren en dan weer het volgende gedeelte van de inzet.

Als jullie begrijpen wat ik bedoel.

Goed idee, misschien nog een ander (aansluitend) idee....

Bijvoorbeeld: elke week, de 1e (werk)dag van de maand de aftrap van de casus, en dan in de 2e week een update, 3e week een update en 4e week de afsluiting.
Dan kan iedereen in die week z'n gang gaan, moderators houden in de gaten dat er geen rare ideeen geplaatst en/of sprongen gemaakt worden, zodat de casusleider puur voor de casus zelf bezig kan blijven.
Als extra opmerking: misschien kan de topicstarter week 1 en week 2 al bij de mod's inleveren, als kant en klare update, en bij het plaatsen van update 1 (in week 2) de update 2 voor week 3 al klaar is, en de casus dus eigenlijk door het hele mod-team behandeld kan worden.


voorbeeld:

ik geef een casus:
auto tegen boom, 1 slachtoffer (vrouw, 30 jaar, "raar dikke buik") bekneld, geen andere voertuigen bij betrokken.

als update naar de mods:
Slachtoffer is er slecht aan toe, moet snel maar zorgvuldig (ivm rug en buik) uit het voertuig.

dan kan iedereen op de eerste casusdeel "schieten", volgende week de update, en weer iedereen schieten,
casusleider meld dan aan de mods:

slachtoffer is bevrijdt, maar blijkt zwanger te zijn, kindje nu op komst, vader blijkt collega hulpverlener te zijn...(politieagent die als VOA ter plaatse komt...)

Dan; hoe gaan we daar mee om. etc...etc..etc..


Woon in Den Haag (Escamp), op drukke kruising, heb interesse in alles met zwaailichten en sirenes, volg zowat heel Haaglanden, vroeger via scanner, tegenwoordig via internet.ps ik ben dus géén hulpverlener, maar geintresseerd toeschouwer met mening!


Arie

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 15.077
 • Geslacht: Man
 • Bezoek: Belangstellende
Reactie #167 Gepost op: 09 april 2009, 21:30:22
Hou er wel rekening mee dat op herhaalde oproepen vanuit het modteam de respons vanuit de leden om zelf caussen te organiseren 0,0 is. Dus het zou dan eventueel (weer) neerkomen op een van de mods met een brandweerachtergrond. En die heeft/hebben natuurlijk ook andere dingen aan zijn/hun hoofd. :) Wat ik daarmee wil zeggen dat je niet altijd stante pede een nieuwe casus kan verwachten. ;)
Redacteur van http://www.regio15.nl
Volg de regio15 twitter op http://twitter.com/regio15 voor de allerlaatste updates!!
De Regio15 tiplijn voor Haaglanden: 070 - 7373112


fotojbz

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 4.045
 • Geslacht: Man
 • Specialisatie: First Responder
 • Bezoek: Brandweer
Reactie #168 Gepost op: 09 april 2009, 21:50:47
Hou er wel rekening mee dat op herhaalde oproepen vanuit het modteam de respons vanuit de leden om zelf caussen te organiseren 0,0 is. Dus het zou dan eventueel (weer) neerkomen op een van de mods met een brandweerachtergrond. En die heeft/hebben natuurlijk ook andere dingen aan zijn/hun hoofd. :) Wat ik daarmee wil zeggen dat je niet altijd stante pede een nieuwe casus kan verwachten. ;)

Nou, ik geloof niet dat het helemaal klopt wat je zegt. Ik vind casussen hartstikke leuk (en leerzaam) en heb bij een eerdere oproep dan ook een heel uitvoerig plan(naar mijn mening) naar Voskamp gestuurd. Het zou best kunnen zijn dat het niet goed was of dat ik er niet genoeg vanaf wist, maar een reactie heb ik nooit meer gehad...

Dat werkt in ieder geval ook niet echt positief. Ik zou best wel een casus willen organiseren (als er tenminste gevonden wordt dat ik daar capabel genoeg voor ben ;D -immers ben ik zelf geen hulpverlener) maar dan zal er in het geval dat ik wat opstuur toch wat teruggestuurd moeten worden, al is het maar het gegeven dat mijn casus bijvoorbeeld niet goed zou zijn...in ieder geval een reactie...

En als één van de mods of iemand anders me zou benaderen met een soort van grenzen (tot hoever kan je gaan in de casus) en een paar dingen die kunnen gebeuren aan zou geven, zou ik daar best een casus omheen willen maken. Maar dan moet dat goed gevonden worden. Ik kan best begrijpen dat een casus van een niet-brandweerman niet echt gewaardeerd wordt. Maar wanneer er positieve geluiden zijn en ook bijvoorbeeld enige benadering van het Mod-team zou ik best wel willen kijken...

Hoe denken forumleden daar eigenlijk over, een casus opgesteld door een niet-hulpverlener...kan je ervan uit gaan dat die casus reëel is? Vinden jullie het wel een goed idee ('dan is er in ieder geval iets') of vinden jullie dat het door echte brandweerlieden gedaan moet worden?

Fotojbz


Pas01

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 8.962
 • Geslacht: Man
 • Bezoek: Belangstellende
Reactie #169 Gepost op: 09 april 2009, 22:14:33
Nou, ik geloof niet dat het helemaal klopt wat je zegt.

Hier moet ik even als mod zijnde op reageren....alleen laat ik het blauw even achterwege. Het klopt weldegelijk wat Arie zegt. We hebben een aantal maal een oproep gedaan en daar zijn eigenlijk geen echte reacties op gekomen. Ja, een 'ik zou wel een casus willen doen', echter uiteindelijk draaide dat op niks uit. Want of er werd daarna geen reactie meer gegeven of men gaf toch te kennen niet meer in te zijn voor een casus. Bij latere oproepen kwamen zelfs die reacties niet meer binnen en bleef het aantal aanmeldingen op 0,0 staan  ;)

Daarnaast hebben we ook een paar casussen aangeboden gekregen, die te weinig inhoud kende of irrealistisch waren. Die aantallen waren op 1 hand te tellen. Dat kwam dan vaak mede omdat het de casusopsteller te weinig of geen ervaring/inzicht had in de brandweerwereld. Een hoop TS'en aan inzet kwam om de hoek kijken, maar daar bleef het dan ook bij. Vandaar dat we bij een casus graag toch de invalshoek willen hebben van forumleden die genoeg kijk/ervaring hebben op/in de brandweerwereld.

Er waren een tweetal casussen die we achter de hand hebben gehouden voor een nadere bestudering. Ik heb even teruggezocht naar jouw casus, deze behoort daartoe. Het lag in de bedoeling jouw daar een reactie op te geven, waar het aan ligt dat het eventueel niet gegeven is zal niet meer te achterhalen zijn. We zullen het een en ander even kortsluiten daarover binnen het Team.

Ik kan je wel zeggen dat andere 'casusmakers' weldegelijk een reactie hebben gekregen van ons, met onze bevindingen. Het gaat hier dus echt om een incidenteel geval. Laten we dus niet gelijk gaan praten over 'niet echt positief werkend bij het niet geven van een reactie'. Het is gewoon ergens bij jouw casus even fout gegaan, maar dat wil niet zeggen dat niemand van ons een reactie heeft gekregen. Ik zal in het modhok jouw casus nog even aanzwengelen. Wat overigens niet wil zeggen dat we op stel en sprong die nu van stal gaan halen.

Overigens blijft wel van toepassing dat, mochten er mensen ideeen hebben voor een casus, deze te allen tijden naar Voskamp gepm't mogen worden....


Damm

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 4.489
 • Geslacht: Man
 • Bezoek: Brandweer
 • Rang: Bevelvoerder
Reactie #170 Gepost op: 09 april 2009, 22:18:14
Ik denk dat een niet hulpverlener ook een casus kan doen. Het enige probleem zou kunnen zijn dat hij niet alles weet over de opschaling of wat wel of niet komt bij een naderbericht. Daarnaast zou het ook best kunnen dat deze persoon een hele andere verwachting heeft van de oplossing omdat het in de praktijk juist niet zo gaat.

Daar is dus helemaal niks mee, want dan krijg je juist een inhoudelijke discussie.

Ik heb wel reactie gehad van Voskamp en het lijkt mij ook wel leuk om een casus te doen, maar de factor tijd zou voor mij mss een struikelblok kunnen zijn. Ik hou het nog wel steeds in mijn achterhoofd.

Mss zou ik de casus van afgelopen brandweer wedstrijd in Monster kunnen doen. Die zit nog in mijn hoofd. Kwestie van opschrijven.
Zondag moet ik alleen weer werken en ik krijg nu al waarschuwingen dat mijn mailbox bijna vol is ;)
Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.


fotojbz

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 4.045
 • Geslacht: Man
 • Specialisatie: First Responder
 • Bezoek: Brandweer
Reactie #171 Gepost op: 09 april 2009, 22:30:15


Ik kan je wel zeggen dat andere 'casusmakers' weldegelijk een reactie hebben gekregen van ons, met onze bevindingen. Het gaat hier dus echt om een incidenteel geval. Laten we dus niet gelijk gaan praten over 'niet echt positief werkend bij het niet geven van een reactie'.

Ik sprak hierover omdat in eerste instantie al werd gemeld dat er 0,0 reactie op kwam. Toen ging ik er maar van uit dat ik dan de enige was (en dat jullie dat even over het hoofd hadden gezien). Ik had er dus nooit een reactie op gehad en vandaar dat het voor mij in ieder geval niet positief werkte.

Je probeert namelijk als je een casus opzet te kijken naar de realiteit en het zo goed mogelijk te doen. Mocht de casus dat niet correct zijn is het wel handig als daar respons op komt want dan kan je daar bij het insturen van een eventueel andere casus rekening mee houden. Gelukkig was ik een incident (ik ben ook niet boos hoor), maar zoals gezegd, als jullie een deel van de casus wel goed zouden vinden en een deel wat minder ben ik niet te beroerd om het wat mindere deel nog aan te passen.

We zien het wel, laat me aub een keer weten wat jullie ervan vinden en -nogmaals-, ik zou best een casus willen leiden, maar dan moet daar wel genoeg 'toestemming' van de zijde van forumleden en Mods voor zijn... ;)
Fotojbz

Pas01

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 8.962
 • Geslacht: Man
 • Bezoek: Belangstellende
Reactie #172 Gepost op: 09 april 2009, 22:50:07
We zien het wel, laat me aub een keer weten wat jullie ervan vinden

Dat gaat helemaal goedkomen, ovah!  ;)