Auteur Topic: Brabantse 1-1-2 hulpverleningsapp  (gelezen 5664 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Johan de C

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 3.374
  • Geslacht: Man
  • Bezoek: Brandweer
Gepost op: 01 juni 2013, 17:08:20
het is een ambulance app van de RAV Brabant Midden West Noord maar  vanwege het  algemeen belang hiervan toch maar een post  op het brandweerforum, alleen lastig zoeken waar, dus maar hier...

http://www.ravbrabantmwn.nl/Nieuws/Ambulancedienst-lanceert-gratis-112hulpverleningsapp

Citaat
Ambulancedienst lanceert gratis 1-1-2-hulpverleningsapp

Wie met spoed medische hulp of een ambulance nodig heeft, belt daarvoor het nationale noodnummer 1-1-2. Mensen met een mobiele telefoon kunnen voortaan ook 1-1-2 bellen met een speciale applicatie (‘app’).

Deze app is ontwikkeld door de Regionale Ambulancevoorziening (RAV) Brabant Midden-West-Noord. Het voordeel is dat de app door middel van GPS de exacte locatie bepaalt waarvandaan gebeld wordt. Dit is met name handig als de beller zich op dat moment in een voor hem of haar onbekende omgeving bevindt. In noodsituaties, waarin elke seconde telt, scheelt dit kostbare tijd.

Als de beller geen ambulance nodig heeft maar op zoek is naar een huisartsenpost, biedt de app ook uitkomst. De app bepaalt namelijk de dichtstbijzijnde huisartsenpost in Brabant. Daarnaast bevat de App veel informatie over bellen naar 1-1-2, onze meldkamers en ambulancevervoer.