Auteur Topic: http://www.woningbrand.nl/  (gelezen 4074 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

hv-engeltje

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 14.636
  • Geslacht: Vrouw
  • Specialisatie: Instructeur, bevelvoerder
  • Bezoek: Brandweer
Gepost op: 10 maart 2014, 17:53:53
Citaat
Als je (t) huis afbrandt sta je letterlijk op straat…

Voorbereidingen zijn niet te nemen en voor je het weet gaan er grote berekeningen langs je ogen van de waarde van alles wat verloren is gegaan. Emoties moeten worden weggestopt, die komen later, later als je weer een bed hebt om te slapen, later als er weer wat kleding is om aan te trekken, later als je de eerste wasknijpers weer gekocht hebt. Je komt in een ‘doen’ stand want er is teveel te regelen…

Zo begint het boek en de website van Marjan. In 1 klap sta je dan op straat. Iets wat vele mensen meemaken. Wij van de brandweer komen en gaan. Maar dan begint het pas voor de slachtoffers!

Via de website en via het boek wil Marjan graag haar verhaal vertellen en duidelijk maken wat er allemaal gebeurd als die brand uit is.

De website en het boek zijn niet alleen geschreven voor slachtoffers, maar ook voor omstanders en hulpverleners. Hulpverleners weten wel wat voor ellende een brand of ongeval veroorzaakt, maar wat er allemaal bij komt kijken is iets, in elk geval ik, niet echt bij stil sta. Wat het betekend en dat je er wel overheen kunt komen lees je op deze site. Met de links naar hulp, voor het verwerken van het trauma en praktische hulp. Bijna verplichte kost voor hulpverleners ;)

http://www.woningbrand.nl
I'm not a female firefighter, I'm a firefighter who happens to be female.

Al mijn commentaren en posts zijn op eigen titel en zijn geen weergave van enige opdrachtgever of werkgever.

Il n'y a d'opinion que de ce qu'on ne connaît pas. (Gabriël Marcel)
Een echte mening heeft men enkel over dat waar men geen verstand van heeft.