Auteur Topic: Politie heeft betere uitrusting nodig  (gelezen 3928 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Thor

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 1.570
 • Geslacht: Man
 • Bezoek: Belangstellende
Reactie #15 Gepost op: 26 december 2017, 11:13:58
@ Piet V.

Tenzij mensen, de burgers, zelf direct worden geconfronteerd met een calamiteit zoals bijvoorbeeld geweld, brand, aanrijding, verdrinking etc. zal men daar over het algemeen niet (lang) wakker van liggen. De “autoriteiten” van hoog tot laag gaan na een paar uur weer over tot de orde van de dag en dat betreft voornamelijk de portemonnee en de regels en regeltjes.
Het afvalputje der maatschappij, voornamelijk de politie, de agent op straat, moet het tot heden allemaal zelf oplossen met de tot heden toch uiterst beperkte mogelijkheden, middelen en zinvolle en tijdige ondersteuning.
Zolang het goed gaat gaat het goed en als het fout gaat komen er uitvoerige analyses en rapporten waar de betrokken hulpverleners in de praktijk maar weinig mee kunnen.
De autoriteiten in het versnipperde hulpverleningsland zullen de handen echt niet aan koud water branden.

Johan de C

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 3.374
 • Geslacht: Man
 • Bezoek: Brandweer
Reactie #16 Gepost op: 26 december 2017, 12:57:51
De kosten zijn inderdaad uiterst belangrijk. Maar we moeten ook kijken in hoeverre criminaliteit en rellen kunnen verminderen door deze plannen. Want die problemen kosten de samenleving erg veel geld, en geven geweldig veel leed en onrust.
Als het om kostenbesparing voor de maatschappij als geheel gaat lijkt het me zinvoller als er geinvesteerd wordt in  meer en beter uitgeruste verkeerspolitie. Dat hoeft niet meteen met snellere voertuigen omdat het met name niet op de autosnelwegen wat gevaarlijker is. Natuurlijk moeten er wel wat meer van die snellere wagens komen en deze verkeerspolitie moet je wat breder  opleiden zodat ze in een poep en een scheet in Den Helder kunnen  komen. Verder zullen alle verkeersagenten  natuurlijk multi inzetbaar zijn, en ook in kunnen grijpen bij zaken als vandalisme en onrust. Daarnaast zal er  een grote bak moeten zijn met uitsrusting  van helm schild en scheenbeschermers zodat ze allemaal snel naar een relocatie kunnen zonder dat ze eert naar een verzamelpunt moeten om van daaruit naar het volgende verzamelpunt e kunnen gaan. Niet iedereen die geschikt is voor verkeersagent heeft het ook in zich om  bij rellen en onlusten op te reden, je zou er aan kunnen denken om deze agenten als neventaak "Arbo en Veiligheid" te geven zodat ze de "Arbeidsinspectie" kunnen ontlasten. je zou hun  bevoegdheid tot binenntreden ook moeten uitbreide  dat ze  in het kader van veiliheidsinspecties  zomaar huizen mogen inspecteren, desnoods in gezelschap van brandweer of bv energiebedrijf.   dan zou je de maatscappij pas geld op gaan leveren, al dat soort misstanden thuis en in verkeer aanpakken. Al die ander zaken is toch vooral het  gevoel van onveiligheid. Ik zeg niet dat je daar niet bovenop moet zitten want als je het ene kleinere probleem laat schieten vanwege iets anders, groters wordt het vanzelf een groter probleem.


Piet V.

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 287
 • Bezoek: Belangstellende
Reactie #17 Gepost op: 01 januari 2018, 05:00:32
Waarom wordt er niet gekozen, voor een wapenstok met ingebouwde pepperspray? Zo'n wapen kan al dan niet inschuifbaar zijn.

Daarbij kan een verticaal zwenkbaar hoofdlampje worden gebruikt, dat aan de voorkant van de schouder is bevestigd.

Daardoor blijft de andere hand vrij, voor het vasthouden van handboeien, taser, pistool, verdachte, hondenriem of fietsstuur, enz. Of voor bediening van de portofoon. Daardoor kan een tegenwerkende verdachte volgens mij gemiddeld sneller onder controle worden gebracht, dan met een gewone uitschuifbare wapenstok.