Auteur Topic: 07-11-2020 Brandweer Glanerbrug verhuisd naar nieuwe kazerne  (gelezen 694 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

tygerpower

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 26.896
 • Geslacht: Man
  • Brandbase
 • Bezoek: Belangstellende


tygerpower

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 26.896
 • Geslacht: Man
  • Brandbase
 • Bezoek: Belangstellende
Reactie #1 Gepost op: 07 november 2020, 18:56:39

Brandweer op zaterdag 7 november verhuisd naar nieuwe kazerne

    Glanerbrug 07 november 2020

Op zaterdag 7 november sluit de brandweerkazerne aan de Tolstaat in Glanerbrug haar deuren. Vanaf die dag nemen de brandweervrijwilligers de gloednieuwe kazerne aan de Heidevlinder in gebruik. Zaterdag 7 november verhuist de brandweer de voertuigen naar het nieuwe, moderne gebouw en vindt de uitruk vanaf de Heidevlinder plaats. Bijzonder aan deze kazerne is dat er een droneplatform gerealiseerd is op het dak.

Vanaf zaterdag 7 november is de nieuwe kazerne operationeel en rukt de brandweer vanaf de Heidevlinder uit. De kazerne heeft een ontsluiting via de Heidevlinder, waardoor de brandweer snel op de Gronausestraat en daarmee in de rest van Glanerbrug kan zijn. Hiermee bedient Brandweer Twente de inwoners met snelle en moderne brandweerzorg.

De kazerne aan de Tolstraat stamt uit 1950 en voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. De kazerne beschikt bijvoorbeeld niet over representatieve douches, gescheiden ruimtes voor de dames en heren en opslag voor schone/vuile spullen. De kazerne is te klein om aan de eisen van schoon werken te voldoen. Daarnaast is de ligging van de kazerne niet optimaal.

Moderne kazerne
Kazerne Glanerbrug wordt bemand door voornamelijk vrijwillige brandweermensen. Bij een uitruk komen zij vanaf hun huis of werk naar de kazerne om hulp te verlenen. Naast de stallingruimte voor voertuigen, kleedruimtes en wasgelegenheden beschikt de kazerne over  één instructielokaal en enkele flexwerkplekken. Deze werkplekken kunnen ook gebruikt worden voor zzp’ers, die als vrijwilliger uitrukken vanuit de kazerne. Op deze wijze kan de brandweer de paraatheid van de kazerne Glanerbrug overdag een impuls geven.

“Onze vrijwillige brandweermensen zijn blij met deze nieuwe locatie en zijn trots op deze moderne kazerne”, aldus kazernecoördinator Edwin Remmerswaal. “Dat er een droneplatform gerealiseerd is op het dak van de kazerne, is uniek in Nederland”.

Drone die autonoom opdrachten kan uitvoeren
Het is de bedoeling dat op het dak een drone wordt gestationeerd, die autonoom opdrachten kan uitvoeren. Zo kan de drone bij een melding alvast vooruit worden gestuurd (voordat de brandweer is uitgerukt) om in kaart te brengen wat er aan de hand is en waar het incident exact is. De meldkamer en de uitrukkende eenheden kunnen dan meekijken en op basis van de gegevens een goed beeld vormen en gelijk waar nodig op- of afschalen.

Geen officiële opening
In verband met corona kunnen we geen feestelijke opening organiseren. Wanneer de situatie het toelaat, nodigen we inwoners graag uit op onze kazerne en zijn we voornemens een open dag te organiseren.


bron: https://www.brandweer.nl/twente/nieuws-twente/2020/brandweer-op-zaterdag-7-november-verhuisd-naar-nieuwe-kazerne