Auteur Topic: Werkbezoek minister Grapperhaus aan Veiligheidsregio Twente met koninklijk tintj  (gelezen 933 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

tygerpower

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 26.847
 • Geslacht: Man
  • Brandbase
 • Bezoek: Belangstellende
Werkbezoek minister Grapperhaus aan Veiligheidsregio Twente met koninklijk tintje

Op woensdag 11 november bezocht minister Grapperhaus van Justitie & Veiligheid de Veiligheidsregio Twente. In het gemeentehuis van Hengelo liet hij zich informeren over de aanpak van de coronacrisis in Twente. Hij ging in gesprek met BOA’s, politiemensen en medewerkers uit de crisisorganisatie. Ook woonde hij een crisisteamoverleg bij met alle Twentse burgemeesters. Het bezoek werd afgesloten met de uitreiking van een Koninklijke Onderscheiding. Stephan Wevers, commandant van Brandweer Twente en tot oktober voorzitter van Brandweer Nederland, werd gedecoreerd als Officier in de Orde van Oranje Nassau.


Na een kort introducerend gesprek met de plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsregio Twente, Burgemeester Sander Schelberg, ging de minister in gesprek met BOA’s, politiemensen en andere crisisfunctionarissen.

Delen van praktijkervaringen
De minister nam ruim de tijd om in klein gezelschap te praten met medewerkers die volop meedraaien in de crisisorganisatie. Praktijkervaringen werden gedeeld en de minister liet zich informeren over de handhaving in deze moeilijke periode. ‘Ik kijk terug op een plezier en laagdrempelig gesprek’, zegt jeugd BOA Rutger Bolier uit Oldenzaal. ‘We hebben onze ervaringen uit de praktijk kunnen toelichten, de minister bood echt een luisterend oor’.

Vanmiddag bracht ik een bezoek aan de Veiligheidsregio Twente in het kader van corona’, zegt de minister na zijn bezoek. Ik heb gesproken met BOA’s en politiemensen over handhaving tijdens deze crisis. We mogen als samenleving diep respect hebben voor de waardevolle rol die mensen op zich nemen in deze moeilijke tijd’.

Bijwonen crisisteamoverleg
Aansluitend woonde de minister een crisisteamoverleg bij met de Twentse burgemeesters. Hierdoor kreeg hij een goed beeld van de situatie in Twente. ‘Een mooie gelegenheid om de minister bij te praten over de Twentse aanpak en de huidige stand van zaken in onze veiligheidsregio’, zegt Sander Schelberg. ‘Gelukkig zien we het aantal besmettingen dalen, we zijn er nog niet, maar het is een positieve ontwikkeling’.
.
Het bezoek van de minister werd zeer gewaardeerd door de BOA’s, politiemensen en medewerkers van de Veiligheidsregio Twente.

Officier in de Orde van Oranje Nassau
Het werkbezoek werd afgesloten met een uitreiking van een Koninklijke Onderscheiding. Stephan Wevers, commandant van Brandweer Twente en voormalig voorzitter van Brandweer Nederland, werd door minister Grapperhaus gedecoreerd als Officier in de Orde van Oranje Nassau. ‘Je hart staat al meer dan dertig jaar in vuur en vlam voor de brandweer’, zei de minister in zijn speech. ‘Jij staat én gaat voor de brandweer. Bedankt voor alles wat je voor de brandweer in Nederland en onze veiligheid hebt gedaan’.

Stephan Wevers, aanwezig als operationeel leider bij het werkbezoek, werd overrompeld. ‘Dit kwam voor mij als een grote verrassing. Het is een hele eer dat ik in bijzijn van mijn gezin en directe collega’s deze onderscheiding heb gekregen. Ik ben enorm trots en dankbaar en ik blijf mij natuurlijk de komende jaren inzetten voor de brandweer in Twente, Nederland en Europa’.Bron: Brandweer Twente


tygerpower

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 26.847
 • Geslacht: Man
  • Brandbase
 • Bezoek: Belangstellende
visitors can't see pics , please register or login


visitors can't see pics , please register or login


visitors can't see pics , please register or login


visitors can't see pics , please register or login


Bron: Brandweer Twente