Auteur Topic: BOARDHANDLEIDING  (gelezen 32689 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Brandweerforum

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 32.163
 • Geslacht: Man
  • Stichting Fire & Safetyfora
 • Bezoek: Brandweer
Gepost op: 19 december 2005, 20:58:23
visitors can't see pics , please register or login


Doel van dit board:
In dit board kunnen jullie actueel nieuws kwijt en incidenten plaatsen vanaf middelincident en/of grip-situaties.

Forumovereenkomst:
Op alle boarden van het Brandweerforum is de forumovereenkomst van toepassing.

Het topic: BOARDHANDLEIDING in elk board zal extra aanvulling geven en/of wijzen op richtlijnen die specifiek gericht zijn op het gebruik van het board.

Aan de richtlijnen kunnen geen rechten worden ontleend. Het team Brandweerforum kan te allen tijde deze richtlijnen wijzigen.


Specifieke richtlijnen:
Het 'P2000-Wat is er gebeurd?'-topic is bedoeld om meldingen te posten die een classificatie hebben 'middelbrand of hoger' en/of meldingen met een grip-indicatie
(ook als het voor de rest een klein incident is gebleven).

Voor het aanmaken van topics en het plaatsen van meldingen, gelden de navolgende richtlijnen:

- Een melding van een middelincident zonder persbericht of foto's: deze blijft in beginsel 24 uur staan in het 'P2000-wat is er gebeurd?'-topic,
      daarna wordt deze verwijderd.

- Een melding van een middelincident met persbericht: mocht er bij een middelincident direct, of binnen 24 uur, een persbericht geplaatst worden,
      dan zal deze blijven staan in het 'P2000-Wat is er gebeurd?'-topic. De berichten zullen dan niet verwijderd worden.

- Een melding van een middelincident met foto's of persbericht en foto's: mocht er bij een middelincident direct (een link naar) foto's beschikbaar zijn,
      dan mag van dit incident gelijk een apart topic worden aangemaakt. Dit geldt ook indien er gelijk een persbericht met foto's bij het incident geplaatst kan worden.
      In het geval dat binnen 24 uur (een link naar) foto's beschikbaar komt, of dat er binnen 24 uur een persbericht en (een link naar) foto's beschikbaar is gekomen,
      dan zal een moderator deze berichten uit het 'P2000-Wat is er gebeurd?'-topic halen en hier een apart topic van maken.

- Een melding van een groot of zeer groot incident: hiervan mag gelijk een apart topic worden aangemaakt in het board 'actueel'

- Een melding met een grip-indicatie: ongeacht zijn grote, mag hiervan ook gelijk een apart topic worden aangemaakt in het board 'actueel'

- Alle overige meldingen: deze horen niet thuis in het board 'actueel', maar horen voorzien van relevante vraag/opmerking thuis in het betreffende regioboard.
       Voor nadere invulling daarvan, zie de plaatselijke boardrichtlijnen.

Verplaatsingen naar de regioboards:
Uitgangspunt hierin is de regio van de plaats waar binnen het incident zich afgespeeld heeft en niet de gealarmeerde regio (ofschoon deze vaak samen zullen vallen).

Verplaatst worden:

- alle incidententopics die in het board 'actueel' te vinden zijn. Deze zullen 30 dagen na de laatste posting verplaatst worden naar het betreffende regioboard.

- grote of zeer grote incidenten waar persbericht en/of foto's ontbreken. Na 24 uur zullen deze incidenten verplaatst worden naar het betreffende regioboard,
  tenzij het topic alleen bestaat uit wat P2000-berichten. In dat geval zal het incident gewoon verwijderd worden.

- Grip-situatie die achteraf weinig voorstelde én waarbij het topic inhoudelijk weinig toegevoegde waarde heeft. Dit is aan het Team Brandweerforum om te beoordelen.

Benaming topics over incidenten:
De standaard notificatie voor aparte topics wordt: dd-mm-jjjj (Zeer)(Grote)(Middel)brand/hulpverlening/waterongeval + Grip 1 Straatnaam, Plaats

Voorbeelden:
09-11-2008 Zeer grote hulpverlening + Grip 2 Lijnbaan, Rotterdam
09-11-2008 Middelbrand Lijnbaan, Rotterdam
09-11-2008 Grote hulpverlening Lijnbaan, Rotterdam
09-11-2008 Middelwaterongeval Westbroekpark, Den Haag


Wij stellen het, bij het plaatsen van P2000 berichten ook erg op prijs als huisnummers worden verwijderd uit de P2000 melding, telefoonnummers zijn zo ie zo niet toegstaan om te publiceren in P2000 medlingen.

Teneinde niet constant hele rijen (dezelfde) capcodes in geciteerde berichten te zien, moeten bij het citeren van P2000-berichten uit een eerdere posting, de richtlijnen met capcodes en evt. andere informatie zoals Google Maps e.d. worden verwijderd. Dus indien u iemand citeert die een P2000-melding heeft geplaatst, wordt alleen de eerste regel van de P2000-melding (met datum, straatnaam e.d.) geciteerd. Dat is immers al voldoende om te laten zien naar welke melding wordt verwezen

Speciale topics:
Het board 'actueel' kent ook een aantal speciale topics.
- Het 'weeralarm/weerwaarschuwings'-topic: dit topic wordt alleen geopend als het KNMI een weeralarm afgeeft. Het topic wordt weer gesloten 24 uur na het einde van de melding.
   Aangezien we geen P2000-monitor willen worden, is het niet de bedoeling om hele lijsten met incidenten te gaan plaatsen.
   Dus graag alleen meldingen plaatsen die een behoorlijke relevantie kennen en niet bijvoorbeeld elke tak die op afbreken staat.

- Het 'natuurbranden'-topic: dit topic zal, indien nodig, worden geopend na beoordeling van het Team Brandweerforum. De droogte-index zal hier een graadmeter voor zijn.
   Ook hiervoor geldt dat wij geen P2000-monitor willen worden. Daarom zullen alleen meldingen worden toegelaten die een classificatie middelbrand of hoger hebben.
   Alle kleinere incidenten zullen verwijderd worden, indien deze geplaatst zijn.

- Het 'vuurwerk/oud & nieuw uitrukjes'-topic: dit topic zal, tegen het einde van het jaar, door het Team Brandweerforum opengesteld worden.
   In dit topic kunnen nieuwsberichten en/of incidenten die te maken hebben met vuurwerk/oud & nieuw gepost worden.
   Deze incidenten hoeven niet een classificatie te hebben van middelbrand of hoger, echter het is ook absoluut niet de bedoeling om hele waslijsten met uitrukken te gaan posten.
   Kortom; wees ook hier selectief in het plaatsen van meldingen. Daags na de jaarwisseling zal het topic door een moderator gesloten worden.


Externe weblinks plaatsen:

Om een link naar een website te plaatsen dienen de volgende richtlijnen in acht genomen te worden:

* Minimaal 2 foto's met de link en vermelding van de fotograaf,
* Bij 1 foto/video een artikel erbij plaatsen,
* Maximaal 1 maal de website vermelden alwaar de rest van de foto's te bekijken zijn.
* Bronvermelding blijft ongewijzigd

Deze richtlijn is er om het voor een ieder hierop het forum leuker en informatiever te maken en tevens is hierdoor de kwaliteit van het forum gewaarborgd.

Bij het opnieuw plaatsen van deze one-liners c.q. het niet voldoen aan de richtlijnen, kunnen deze zonder opgaven verwijderd worden door het moderatorteam.


Voor vragen, opmerkingen, ideeën of problemen kun je altijd terecht bij het Team Brandweerforum.

Het Team Brandweerforum zal altijd optreden in het vetgedrukt donker blauw.

Voor vragen over modereeracties dien je altijd een PM te sturen aan één van de teamleden.

Behandel elkaar met respect, beoordeel ook niet diegene die iets schrijft maar beoordeel wat er geschreven wordt.

Wij wensen jou veel plezier op het brandweerforum.

Met vriendelijke groet,
Team Brandweerforum


Firefighter Robert

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 6.419
 • Geslacht: Man
 • Specialisatie: Brandweer chauffeur groot / Pompbediender + Gaspakdrager + Industrial Firefighter
 • Bezoek: Brandweer
 • Rang: Onderbrandmeester
Reactie #1 Gepost op: 16 juni 2009, 20:14:53
visitors can't see pics , please register or login


Beste forumleden,

Wij willen als Team Brandweerforum proberen de berichtgevingen over incidenten zo overzichtelijk en compleet mogelijk te houden. Daarom hebben we de volgende richtlijnen ingevoerd die we gaan hanteren bij de voertuiglijsten die door forumleden bij (grote) incidenten worden gemaakt. Dit ten einde de voertuiglijsten ordelijk en overzichtelijk te houden. Gebruik de benamingen uit het voorbeeld, houd ook de volgorde van de lijst aan.

(Tank)Autospuit
Roepnummer  TS/AS  Plaatsnaam

Redvoertuig
Roepnummer AL/HW  Plaatsnaam

Hulpverlening voertuig
Roepnummer HV1/HV2  Plaatsnaam

Haakarmvoertuigen
Roepnummer HA  Plaatsnaam

Haakarmbakken/aanhangers
Roepnummer Soort haakarmbak  Plaatsnaam
 • DPH
 • SLH
 • HVH
 • ABH
 • Enz

Dienstvoertuigen/Dienstbussen
Roepnummer Soort voertuig  Plaatsnaam

Overige voertuigen
Roepnummer Soort voertuig  Plaatsnaam
 • VC-1/VC-2
 • Ademluchtwagens
 • Enz

Graag bij het maken van een voertuiglijst gebruik maken van deze lay-out.

Met vriendelijke groet
Team Brandweerforum


Peter

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 39.524
 • Geslacht: Man
 • Specialisatie: WVD
 • Bezoek: Brandweer
 • Rang: Manschap B
Reactie #2 Gepost op: 29 mei 2010, 12:53:47
Beste leden,
de laatste tijd zien we met toenemende mate, dat er berichten (P2000-berichten) worden geplaatst die een tijdje eerder al geplaatst waren. Of dat er voor een middel-incident zonder foto,s en/of persberichten al meteen een topic wordt gestart, zelfs al staan die incidenten al in het P2000-topic vermeld.
Omgekeerd gebeurt het ook, dat er al een poos een topic is over een bepaald incident en er alsnog weer een topic wordt gestart in het board actueel, of in een regioboard.


Neem even de moeite om te kijken of het bericht wat je wilt plaatsen, niet toevallig al door een ander is geplaatst. Zoja, dan is plaatsing van dat bericht dus overbodig geworden. Het Team Brandweerforum zorgt er echt wel voor dat als een middel-incident uitgroeit tot een groot incident,dat die berichten in het P2000-topic tot een topic worden gesmeed. En ook dan geld, wie het eerst komt, zal het eerste malen.

Denk er even allemaal aan, het scheelt voor het Team Brandweerforum een hoop modereerwerk. Zeker als het erg druk is helpen jullie ons hier ontzettend mee!

Team Brandweerforum.