Auteur Topic: Brandweer Twente zoekt nieuwe vrijwilligers  (gelezen 1351 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

tygerpower

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 33.553
  • Geslacht: Man
    • Brandbase
  • Bezoek: Belangstellende
Gepost op: 19 februari 2023, 19:51:45
Brandweer Twente zoekt nieuwe vrijwilligers

visitors can't see pics , please register or login


Brandweer Twente zoekt voor 18 kazernes collega’s die zich willen inzetten voor een veilig Twente. Op maandag 20 februari trapt Brandweer Twente af met de wervingscampagne 24/7 ON FIRE. Ervaar het bij Brandweer Twente. Samen. In deze campagne laat Brandweer Twente zien dat er 24/7 kameraadschap, avontuur en verbroedering tegenover staat. Samen werken, samen verwerken. Samen meemaken, samen sterker.

Brandweervrijwilligers zetten zich 24/7 in om inwoners van Twente te helpen bij een calamiteit. Maar naast deze dankbare en uitdagende taak, biedt het zijn van brandweervrijwilliger veel meer. Bij Brandweer Twente zijn bijna 700 vrijwilligers actief. Jaarlijks bestrijden ze ruim 4.000 incidenten vanuit 29 kazernes. “Brandweer Twente bestaat voor en door Twente. Vrijwilligers zijn onmisbaar om 24/7 een veilig Twente te kunnen realiseren. Ben je enthousiast en gedreven? Wacht dan niet, maar kom in actie! Want ook jij kunt een bijdrage leveren”, luidt de oproep van Ralf van den Heuvel, sectorhoofd Incidentbestrijding bij Brandweer Twente.


Wij zoeken vrijwilligers voor de kazernes van Boekelo, Borne, Delden, Diepenheim, Enter, Goor, Haaksbergen, Hellendoorn, Holten, Losser, Markelo, Oldenzaal, Ootmarsum, Tubbergen, Vriezenveen, Vroomshoop, Weerselo en Wierden.


Twente kan op jou rekenen!
Voor de meeste kazernes zoekt Brandweer Twente vrijwilligers die binnen enkele minuten voor een uitruk op de kazerne kunnen zijn. Ze worden onderdeel van een hecht team en ontvangen vergoedingen voor opleiding, oefeningen en voor hun inzet bij een calamiteit. Het werk bestaat onder meer uit het blussen van branden, het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen en het bevrijden van verkeersslachtoffers. De inzet van vrijwilligers is cruciaal, de inwoners van Twente rekenen altijd op de brandweer.

Lokale aandacht
Op verschillende manieren besteedt de brandweer in Twente lokaal aandacht aan de wervingscampagne. Zo ging de brandweerkazerne in Enter het afgelopen weekend 24 uur op pad om haar inwoners kenbaar te maken op zoek te zijn naar collega’s. Op meerdere locaties in Twente loopt de brandweer op ludieke wijze mee in de carnavalsoptochten en spoort geïnteresseerden aan zich bij de kazerne te melden. Ook tijdens gala-avonden bleef de zoektocht naar nieuwe vrijwilligers niet onopgemerkt. 

Ervaar het bij Brandweer Twente. Samen.
Geïnteresseerden vinden meer informatie op www.werkenbijbrandweertwente.nl. Solliciteren kan via deze website tot 17 maart 2023. Op donderdagavond 2 maart organiseert Brandweer Twente een informatiebijeenkomst op de Twente Safety Campus. Er wordt uitgelegd wat het werk van een vrijwilliger inhoudt en hoe het opleidingstraject eruit ziet. Opgeven kan via de website.