Auteur Topic: Nieuwe ambulancepost in Papendrecht  (gelezen 3788 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

tygerpower

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 33.124
  • Geslacht: Man
    • Brandbase
  • Bezoek: Belangstellende
Gepost op: 16 juni 2017, 14:08:44
Nieuwe ambulancepost in Papendrecht

Papendrecht - De Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid presenteert het uiterlijk van de nieuwe uitrukpost in Papendrecht. De bouw begint in september en ongeveer in mei 2018 moet de post in gebruik zijn.

De nieuwe vestiging in het Land van Matena op de grens van Papendrecht en Sliedrecht vervangt het huidige, te klein geworden pand aan de Kattestaart.

Wegens de steeds maar toenemende drukte in de ambulancezorg wordt de nieuwe post 'op de groei' gebouwd. Er passen vijf ambulances in, met elk een eigen roldeur. Maar voorlopig wordt de westelijke Alblasserwaard nog bediend met de drie auto's van dit moment, die wel meer uren paraat zullen zijn. Aan het precieze dag-nachtrooster wordt nog gewerkt.

Net buiten Streefkerk bouwt de Ambulancedienst ook: daar komt een veel kleinere nieuwe 'satellietpost' aan de Middenpolderweg. Een vrije ambulance kan daar in de toekomst strategisch de wacht houden om sneller patiŽnten in de uitgestrekte gemeente Molenwaard te kunnen bereiken.

In onze regio rukt de ambulance een kleine 50.000 keer per jaar uit. Dat aantal stijgt al jaren, mede door vergrijzing en het steeds langer zelfstandig wonen van ouderen. Een ambulance die met spoed rijdt, moet binnen een kwartier na de melding bij de patiŽnt zijn. Daarom moeten de auto's zo goed mogelijk gespreid staan. Momenteel zijn daarvoor vestigingen in gebruik in Dordrecht, Zwijndrecht, Klaaswaal, Meerkerk, Gorinchem en Papendrecht. Aan de noordwestrand van de Alblasserwaard vinden regelmatig overschrijdingen plaats, vandaar de noodzaak tot de extra post in de polder. De aanrijdtijd van een kwartier wordt nu in Zuid-Holland Zuid in ruim 95 procent van de gevallen wel gehaald.


http://www.papendrechtsnieuwsblad.nl/nieuws/algemeen/182653/nieuwe-ambulancepost-in-papendrecht