Auteur Topic: Boeken: Nieuws over boeken  (gelezen 25866 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

©-right

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 253
Gepost op: 19 november 2009, 10:44:57
Afgelopen dinsdag is op het gemeentehuis van Zijpe het boek `Brand Meester` van Frank van Loo uit Schagerbrug gepresenteerd. Het boek gaat over 200 jaar vrijwillige brandweer in Zijpe. Bij het boek zit ook een CD-Rom met foto’s.

Het initiatief voor `Brand Meester` komt van oud-commandant Karel Adema, oud ondercommandant Gert ten Boekel en de brandweerlieden van weleer Cor Kaag, Gert Marees en Klaas Plakman.

Met hulp van Marjan Marees verzamelden de enthousiastelingen allerlei materiaal, zoals foto’s, krantenknipsels en jaarverslagen. Jan Blaauw stelde zijn foto’s en knipsels beschikbaar. Alles werd op een CD-Rom gezet.

Frank van Loo dook in de archieven voor de voorgeschiedenis en schreef het boek. `Brand Meester` is vanaf 18 november te koop voor € 22,50. Nadere informatie kunt u inwinnen bij Karel Adema, telefoon 0224-296146.

Het boek is te bestellen door overmaking van 22.50 euro + 9.50 euro verzendkosten op Giro 1399155 tnv
K.J.Adema, Schagen ovv "Historie vrijwillige brandweer Zijpe"

©-Right


SvenV

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 1.420
 • Geslacht: Man
  • Brandweer Alphen aan den Rijn
 • Specialisatie: -
 • Bezoek: Belangstellende
Reactie #1 Gepost op: 19 november 2009, 10:51:54
Het lijkt mij wel een leuk boek.
 ;D :D ;)


druif

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 245
 • Geslacht: Man
  • Regiosalland
 • Specialisatie: Geen
 • Bezoek: Belangstellende
Reactie #2 Gepost op: 24 maart 2011, 03:00:01
‘De helden van Deventer en omgeving’,
Een boek over het verhaal achter incidenten met eigen gemaakte foto’s van brandweerfotograaf Leo van ‘t Hul. Zaterdag presenteerde hij het eindresultaat. De opbrengst van het boek gaat volledig naar het goede doel: Nationaal Fonds Kinderhulp.

De mensen achter de krantenberichten
In het boek staan de verhalen beschreven uit de dagelijkse praktijk van hulpverleners. Hoe gaan zij om met de schokkende gebeurtenissen waarmee ze soms te maken krijgen? Wat gaat er door hen heen als ze aankomen bij een incident? Het zijn de verhalen ‘achter het krantenartikel’, uit de eerste hand van de mensen die er met hun neus bovenop hebben gestaan.

Het boek is full-color uitgevoerd met prachtige foto’s. Beelden die bij de hulpverleners die aan de uitgave hebben meegewerkt nog op het netvlies staan gebrand. Beelden die bij hen tot op de dag van vandaag nog steeds een lach en een traan opwekken.
Beelden vertellen

Het idee voor het boek ontstond al in 2008. Van ‘t Hul, vaak bij nacht en ontij op pad om foto’s te maken van incidenten in Deventer en omstreken, wilde graag meer betekenis geven aan de beelden die hij maakte. Het verhaal erachter vertellen aan een breed publiek. Dankzij sponsoring door verschillende Deventer bedrijven kreeg hij uiteindelijk ook de kans om het boek uit te brengen.

Nationaal Fonds Kinderhulp
Van ‘t Hul wil met het boek ook iets doen voor de maatschappij. De opbrengst van het boek komt daarom geheel ten goede aan het Nationaal Fonds Kinderhulp. Dit fonds, dat inmiddels haar 50 jarig jubileum heeft gevierd, is gevestigd in Deventer en zet zich in voor kinderen met minder kansen in Nederland. Ook in ons land zijn er veel kinderen die wel een beetje gewoon geluk kunnen gebruiken.
Kinderen voor wie vanzelfsprekende extraatjes zoals een fiets, een weekje kamperen of een Sinterklaascadeautje helaas niet zijn weggelegd. Nationaal Fonds Kinderhulp helpt deze kinderen met bescheiden financiële bijdragen. Meer informatie is te vinden op de website www.kinderhulp.nl. Hier leest u ook wat u, naast het kopen van het boek, nog meer kunt doen om het fonds te steunen.

Presentatie
Zaterdagmiddag hield Leo van ‘t Hul in brasserie Boode in Bathmen de presentatie van zijn boek. In het bijzijn van medewerkers van Nationaal Fonds Kinderhulp, sponsoren en hulpverleners bedankte hij een ieder die aan het boek heeft bijgedragen en werden de eerste boeken uitgereikt. Tevens kon hij op basis van de bestellingen van het boek al een cheque overhandigen aan het Nationaal Fonds Kinderhulp, ter waarde van maar liefst 20.000 euro.

visitors can't see pics , please register or login


Het boek is inmiddels te bestellen via het e-mailadres info@fotoserverijsselland.nl
..:: Persfotograaf Regiosalland.nl ::..
..:: http://www.regiosalland.nl    ::..


©-right

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 253
Reactie #3 Gepost op: 21 november 2011, 23:15:05
ABCOUDE - Oud-brandweerman Anton Schrikenberg heeft een boek geschreven over de brandweer van Abcoude met de toepasselijke titel 'Het brandweren door de jaren heen in Abcoude en Baambrugge'.

Hij beantwoordt vragen als 'Op welke manier is de brandweer van Abcoude in 1936 ontstaan', 'hoe ging men te werk bij een brandspuitoefening in Baambrugge', 'wat is nu eigenlijk een TS bij de brandweer' en 'wat hield de functie van lapzak bij de brandweer nu in'.

Ook is luchtig beschreven wat de Abcouder brandweer zoal heeft meegemaakt vanaf 1936 tot heden evenals een aantal feiten over het brandweren van voor 1936. Alles wat men weten wil over de brandweer Abcoude is in het boek terug te vinden inclusief anekdotes van brandweermannen van toen en nu.

Het boek telt 180 pagina's tekst, krantenknipsels, uitleg over materialen en foto's. Er zijn er 600 van gedrukt en het is nu voor 11,50 euro te koop bij boekhandel Sprey, de Readshop en de Troefmarkt in Baambrugge.

Anton overhandigde zaterdag 12 november het eerste boek aan een uitverkorene. Zijn doelstelling, dat door sponsoring alle huidige leden, oud-leden, vrouwen van de al overleden brandbestrijders, oud-burgemeesters, de sponsors zelf en nog een aantal genodigden een gratis exemplaar uitgereikt gaan krijgen, is hem gelukt. Uiteindelijk, na de verkoop van het laatste boek, staat de euroteller van de schrijver op nul en hebben dan ongeveer 600 mensen een stukje brandweerhistorie over het brandweren in de beide dorpen, Baambrugge en Abcoude in huis.

BRON: Witte Weekblad


©-right

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 253
Reactie #4 Gepost op: 21 november 2011, 23:17:01
HEEMSTEDE - Al 100 jaar bestond de Heemsteedse brandweer op 1 maart 2011. Ter gelegenheid daarvan komt er op 26 november 2011 een boek uit over de geschiedenis van de brandbestrijding in Heemstede. Het boek start met de periode voor oprichting van de vrijwillige brandweer in 1911 en beschrijft de geschiedenis tot en met de overgang naar de Veiligheidsregio Kennemerland.

Cees van Haasteren, 35 jaar vrijwillig brandweerman in Heemstede, heeft de afgelopen drie jaar alle gegevens voor het boek verzameld. Het boek is tot stand gekomen door samenwerking met uitgeverij HHS en Gerard Koppers. Deze uitgeverij is gespecialiseerd in brandweer-, politie- en ambulancepublicaties. Koppers heeft voor verschillende jubilerende brandweerkorpsen de geschiedenis opgeschreven. "Dankzij de goede samenwerking, is er een prachtig boek tot stand gekomen," meldt Van Haasteren trots.

Een eerste exemplaar wordt op vrijdag 25 november 2011, tijdens een feestelijke bijeenkomst/reünie in het Heemsteedse Raadhuis, overhandigd aan burgemeester Marianne Heeremans en commandant van de VRK dhr. Schipper.

Het boek bevat naast de geschreven historie 38 zwart/wit- en 90 kleurenfoto's. De prijs is 19,95 euro. Vanaf zaterdag 26 november is het te koop bij drie plaatselijke boekhandels. Boekhandel Blokker, Binnenweg 138, Heemstede. Primera de Pijp, Raadhuisstraat 30, Heemstede. Boekhandel van Ostade, Adriaan van Ostadeplein 4, Heemstede.

BRON: Heemsteedse Courant
Adriaan1988

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 936
 • Geslacht: Man
 • Specialisatie: Fotograaf
 • Bezoek: Belangstellende
Reactie #5 Gepost op: 29 oktober 2012, 21:51:20
Er komt vanaf 1 november een jubileumboek uit van brandweer Kesteren/Opheusden ivm 150 jarige bestaan van de bijde korpsen


louis

 • Forumlid
 • ***
 • Berichten: 10.903
 • Geslacht: Man
Reactie #6 Gepost op: 16 juli 2015, 20:44:34
Afgelopen Zaterdag was de boekpresentatie van het nieuwe boek van de Werkgroep Brandweer Historie.
Het boek "Stoombrandspuiten in Nederland" behandeld de 150 jarige geschiedenis van de stoombrandspuit in Nederland, of dat nu paarden getrokken, stoomautomobielen, stationaire of blusvaartuigen waren. Dat maakt niet uit, het word behandeld in dit boek. Ook die in de toenmalige koloniën actief waren. Verkrijgbaar bij Bol of de HHS uitgeverij.