Brandweerforum

Regionaal => Veiligheidsregio 24: Zuid-Limburg (VRZL) => Topic gestart door: MiKo op 16 november 2008, 16:45:36

Titel: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: MiKo op 16 november 2008, 16:45:36
Plaats hier in dit topic korte (media-) berichten uit de regio Zuid-Limburg.

Geen p2000 meldingen, maar uitsluitend persberichten!
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: Peter op 13 december 2008, 11:30:54
Meerssen neemt afscheid van 'eigen' brandweer

Meerssen - De gemeente Meerssen neemt op maandag 15 december 2008 officieel afscheid van de Brandweer Meerssen. Het betreft 3 beroepsbrandweermannen en 33 vrijwilligers, onder leiding van brandweercommandant Kees van Raak. Het afscheid vindt plaats tijdens een speciale bijeenkomst in de nieuwe brandweerkazerne van Meerssen.

Het afscheid is het gevolg van een drastische reorganisatie bij de brandweer. Deze houdt in dat per 1 januari 2009 de korpsen van alle 19 gemeenten in Zuid-Limburg opgaan in de nieuwe regionale brandweerorganisatie. Aan de reorganisatie liggen professionalisering en veranderde regelgeving ten grondslag.

Bron: Gemeente Meerssen
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: goud3634 op 17 maart 2009, 11:04:52
08:19:35 17-03-09  GROUP-1 Tel. contact meldkamer brandweer 2891 VLIEGVELDWEG * 6191SB AIRP BEEK
   1003534 BRW Limburg Zuid (OvD Westelijke Mijnstreek)


Jumbojet belandt naast baan in Maastricht
Uitgegeven: 17 maart 2009 09:01
Laatst gewijzigd: 17 maart 2009 09:43

AMSTERDAM - Een vrachtvliegtuig is dinsdagochtend kort na de landing in Maastricht naast de landingsbaan terechtgekomen. Het neuswiel van het vliegtuig is deels weggezakt in het grasveld naast de baan.
 Vliegtuig naast de baan
Geen van de bemanningsleden van de Boeing 747-400 raakte gewond. Dat zegt een woordvoerder van Maastricht Aachen Airport.

De jumbojet van Cargolux kwam rond 08.45 uur aan uit Nairobi in Kenia en kwam tijdens het taxiŽn door nog onbekende oorzaak in het gras terecht.


Gesloten

Het vliegtuig staat een halfuur later nog op de plek van het ongeluk. De schade is onbekend, maar lijkt mee te vallen. De enige start- en landingsbaan van het vliegveld is tot nader order gesloten.

Over de vracht van het vliegtuig kan de woordvoerder van het vliegveld niets zeggen. Volgens de regionale omroep L1 gaat het om bloemen.

© Novum 

Bron : www.nu.nl

Fotoreeks nu.nl (http://www.nu.nl/slideshow/1877868/popup.html)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: Pas01 op 17 maart 2009, 11:18:38
08:19:35 17-03-09  GROUP-1 Tel. contact meldkamer brandweer 2891 VLIEGVELDWEG * 6191SB AIRP BEEK
   1003534 BRW Limburg Zuid (OvD Westelijke Mijnstreek)

De jumbojet van Cargolux kwam rond 08.45 uur aan uit Nairobi in Kenia en kwam tijdens het taxiŽn door nog onbekende oorzaak in het gras terecht.


Tikfoutje in het persbericht?  ::) (gezien het P2000-bericht)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: firefighter_venlo op 17 maart 2009, 17:46:38
www.l1.nl staan ook foto's op
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: goud3634 op 19 maart 2009, 22:53:14

De hele comminicatie van het bovenstaat incident.

Maker ; MrCeeJay83
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: 112Limburg-noord op 03 juli 2009, 20:56:00
Hobbyfotograaf vast voor betrokkenheid bij branden
Een 36-jarige man uit Maastricht zit in de cel voor betrokkenheid van bij een aantal branden in zijn stad. Dat heeft het Openbaar Ministerie bevestigd. De man is de beheerder van de website 112maastricht.nl. Daarop plaatst hij zelfgemaakte foto's en filmpjes van branden en andere incidenten in en rond Maastricht. Op die manier hoopte hij primeurs op zijn website te kunnen zetten.

Het Openbaar Ministerie denkt dat de man en twee broers achter een aantal branden zitten. Het OM wil verder niets kwijt over de zaak.


Bron: www.l1.nl
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: 112Limburg-noord op 15 juli 2009, 11:43:30
'Limburgers stichtten 40 branden'

MAASTRICHT -  Met de aanhouding van zes mannen uit Maastricht denkt de politie een groot aantal brandstichtingen en gevallen van verzekeringsfraude in Maastricht-West te hebben opgelost. Dat maakte het Openbaar Ministerie woensdag bekend.

De mannen worden ervan verdacht dat zij vanaf 2006 ongeveer veertig branden hebben aangestoken. Zij zouden daarvan beelden hebben gemaakt die gepubliceerd werden op een website, die onder beheer stond van een van de verdachten, een 37-jarige Maastrichtenaar. Sommige branden werden vermoedelijk in opdracht gesticht, onder meer om de verzekering op te lichten.
Het zestal zou onder meer auto's, campers, afvalcontainers en gebouwen in brand hebben gestoken.

De politie kwam hen op het spoor toen bleek dat steeds dezelfde personen bij een brand stonden te kijken, nog voor de hulpdiensten er waren. De verdachten zijn inmiddels voorgeleid. Drie van hen zitten nog vast. Politie en justitie sluiten meer aanhoudingen niet uit.

Bron: Dagblad De Telegraaf.

De provinciale zender L1 schrijft op haar website:

Met de aanhouding van drie nieuwe verdachten uit Maastricht denkt de politie een groot aantal brandstichtingen en gevallen van verzekeringsfraude in Maastricht-West te hebben opgelost. Door de brandstichtingen zou de verzekering voor meerdere tonnen zijn opgelicht.

Twee weken geleden werden ook al drie verdachten aangehouden. Zij zouden vanaf 2006 ongeveer veertig branden hebben aangestoken. De foto's die zijn daarvan maakten werden gegepubliceerd op de website 112maastricht.nl. De zes verdachten zouden onder meer auto's, campers, afvalcontainers en gebouwen in brand hebben gestoken. Drie van hen zitten nog vast, onder wie de beheerder van de website 112maastricht.nl. De site is inmiddels uit de lucht.
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: 112Limburg-noord op 17 juli 2009, 16:43:06
Deel 3:

Branden '112Maastricht.nl' mogelijk ook in Lanaken

De 37-jarige Willy L. uit Maastricht, die samen met 5 andere Maastrichtenaren verdacht wordt van 40 brandstichtingen in en rond die stad, is mogelijk ook verantwoordelijk voor brandstichtingen in Lanaken.

Dat meldt de Belgisch-Limburgse krant het Belang van Limburg. L. was beheerder van de website 112maastricht.nl. De man zou samen met de andere verdachten zelf branden hebben gesticht uit sensatiezucht. Hij plaatste foto's en filmpjes van de branden op zijn website.

Bron: www.l1.nl  dd 17.07.09.

Op www.ambumedia.nl  >>gastenboek, wat een doorschakeling naar Hyves is, staat meer over deze affairre. Een betrokken slachtoffer geeft daar ook zijn verhaal. Ook berichtgeving van andere media.


Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: williamharthoorn op 04 augustus 2009, 17:03:51
echt echt zeer triest dat sommige dit doen  :-X laat ik het maar netjes houden  ;D
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: 112Limburg-noord op 05 augustus 2009, 19:06:37
echt echt zeer triest dat sommige dit doen  :-X laat ik het maar netjes houden  ;D


Hopelijk zal deze "zaak" geen verdere gevolgen hebben voor andere 112 fotograven.

Heb zelf meerdere keren, terwijl ik voor diverse omroepen/media (provinciaal en landelijk) aan het filmen was of fotograferen, van omstanders gehoord cq naar het hoofd geslingerd gekregen "dat zal je zelf wel hebben aangestoken!" Niet leuk, maar als  je voor jezelf maar weet dat het goed zit!
Mijn opmerking dan was meestal: Okee, als u mij verdenkt, zullen we dan maar even naar de politie gaan?  Nou de eerste  persoon moet dat nog steeds doen!
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: jurjen op 21 september 2009, 17:09:15
Twee maal brandstichting in Heerlense flatgebouwen

Heerlen -
Afgelopen weekend is tot tweemaal toe brand gesticht in flatgebouwen aan de Laurierstraat in Heerlen. Bij de branden raakten niemand gewond, zo meldt de politie Limburg-Zuid.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd brand gesticht in een leegstaande woning in het gebouw. De brandweer moest er aan te pas komen om de brand te blussen. Zaterdagavond was er opnieuw sprake van brandstichting in een woning in een flatgebouw aan de Lauerierstraat. De bandweer wist ook deze uitslaande brand snel te blussen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

BlikopNieuws.nl
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: 112Limburg-noord op 27 september 2009, 14:26:14
MAASTRICHT - Willy L. die verdacht wordt van betrokkenheid bij ruim veertig branden in Maastricht-
West, heeft zijn handlangers onder druk gezet. Dat zegt advocaat Bart Nijsten, raadsman van de broers
Marco en Bjorn C., die deze week voor de rechtbank in Maastricht stonden.

Volgens de advocaat werden de beide broers geregeld dronken gevoerd en kregen zij dan van L. de opdracht 'om voor sensatie te zorgen'."Mijn cliŽnten geven aan dat zij een weerloos slachtoffer waren dat werd gebruikt door L."

L. wordt ervan verdacht dat hij branden in Maastricht-West heeft gesticht en dat hij foto's ervan gebruikte voor zijn website www.112maastricht.nl. Ook bood hij foto's van de gestichte branden aan bij
diversie media, waaronder deze krant.

De serie brandstichtingen begon in 2006 met het in brand steken van een personenauto en coniferen. In 2007, 2008 en 2009 werd Maastricht-West geteisterd door brandstichtingen, waarbij personenauto's, vrachtauto's,panden en afvalcontainers in vlammen opgingen.

Ook worden de aangehouden mannen verdacht van het in brand steken van in totaal 18 auto's, waaronder 2 vrachtauto's en 1 camper. Diverse panden en gebouwen werden in brand gestoken,
waaronder het ontmoetingscentrum 't Voske aan de Courtoisstraat, twee sloopflats aan de Drossaardruwe en het Malbergplein en een scootershop aan de Malbergsingel.


De politie kwam de verdachten op het spoor na analyse van een aantal branden in 2009. Het viel op dat steeds dezelfde personen op de plaats van de brand aanwezig waren nog voor de hulpdiensten waren gearriveerd. Later bleek zelfs dat de verdachten de hulpdiensten belden voor een door henzelf aangestoken brand.

L. deed een emotioneel beroep op de rechtbank om zijn voorlopige hechtenis te schorsen. "Ik zit psychisch aan de grond omdat ik mijn vrouw en dochter niet kan zien. We hebben niet de financiŽle middelen om mijn vrouw en kind naar Breda (waar hij in de gevangenis zit, red.) te laten komen. Daarnaast zijn er andere betrokkenen bij deze branden die nu buiten vrij rondlopen." L. ging niet verder in op wie dit zijn.

De zaak werd nog niet inhoudelijk behandeld,omdat er nog psychologische rapportages gemaakt moeten worden. Dit zal begin december gebeuren. De rechtbank besloot de voorlopige hechtenis van de drie verdachten te verlengen, omdat het maatschappelijke belang in deze zaak zwaarder weegt dan de
persoonlijke belangen van de verdachten.

Frank Benneker

Bron: weekblad De Ster via een artikel op Hyves/Ambumedia. (www.ambumedia.nl  >>> gastenboek.)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: jeroenduitske op 22 oktober 2009, 22:59:59
21:28:46 22-10-09 Melding : BEL [OVD] OFFICIER VAN DIENST d1 1005
  Regio : 24. Limburg Zuid
  Urgentie : Hoog
  Eenheden : Monitorcode Brandweer Limburg Zuid (1005998)

21:14:31 22-10-09 Melding : tel. contact meldkamer brandweer
  Regio : 24. Limburg Zuid
  Urgentie : Hoog
  Eenheden : Burgemeester Meerssen (1005600)

21:14:10 22-10-09 Melding : tel contact meldkamer brandweer
  Regio : 24. Limburg Zuid
  Urgentie : Hoog
  Eenheden : Regio Officier van Dienst Limburg Zuid (1004602)

21:13:44 22-10-09 Melding : herbezetten kazerne
  Regio : 24. Limburg Zuid
  Urgentie : Hoog
  Eenheden : Piketgroep-C1 Maastricht (1004412)

21:06:40 22-10-09 Melding : Beknel.Pers.Auto A79 R 2,7 MEERSSEN
  Regio : 24. Limburg Zuid
  Urgentie : Hoog
  Eenheden : Monitorcode Brandweer Limburg Zuid (1005998)
   : Piketgroep-C1 Maastricht (1004412)

20:56:35 22-10-09 Melding : Beknel.Pers.Auto 1571 1542 1590 A79 R 2,7 MEERSSEN
  Regio : 24. Limburg Zuid
  Urgentie : Hoog
  Eenheden : Monitorcode Brandweer Limburg Zuid (1005998)
   : Hulpverleningsvoertuig-1571 Maastricht (1004432)
   : Tankautospuit-1 Maastricht (1004424)
   : Officier van Dienst Maastricht (1004420)

Bij een aanrijding op de A79 bij Meerssen zijn donderdagavond even na negen uur twee personen ernstig gewond geraakt. De automobilisten reden in de richting van Heerlen. Eťn reed in een Volkswagen Golf, de ander in een CitroŽn. Behalve de bestuurders waren er geen inzittenden.

De twee slachtoffers zaten allebei bekneld, en moesten door de brandweer worden bevrijd. Over de identiteit van de gewonden is nog niets bekend.

Specialisten van de politie Limburg Zuid doen onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk, en zoekt getuigen die de auto kort voor de aanrijding hebben zien rijden.

Bron: l1.nlTitel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: Fvt112parkstad op 26 oktober 2009, 21:52:45
26-10-09 Brunssum, Brand veroorzaakt schade aan lunchroom

p2000:
02:03:37   26-10-09    Binnenbrand 0740 0751 0691 SCHILDSTRAAT BRUN BRUNSSUM
            BRW Veiligheidsregio Zuid-Limburg (Ovd Parkstad Noord)
            BRW Parkstad Limburg (Brunssum) (TS 0740 / 0743)
            BRW Parkstad Limburg (Brunssum) (Bevelvoerder)
            BRW Parkstad Limburg (Brunssum) (Vrijwiligers RV)

02:08:44   26-10-09   BinnenbrandMiddel 0734 0895 0852 SCHIFFELERSTRAAT BRUN BRUNSSUM
            BRW Onderbanken (Blusploeg)
            BRW Veiligheidsregio Zuid-Limburg (ROvD)
            BRW Veiligheidsregio Zuid-Limburg (HOvD District 3)
            BRW Parkstad Limburg (Heerlen) (HW 0852)
            BRW Parkstad Limburg (Heerlen) (Bevelvoerder)

02:10:39   26-10-09 24 AMBU A1BRUNSSUM 42401
                                RAV Limburg-Zuid ( Ambu 15 Geleen )

In de nacht van Zondag op Maandag heeft er brand gewoed in een Brasserie aan de Schiffelerstraat in Brunssum. Rond een uur of 2 werd de brand ontdekt. De brand is waarschijnlijk ontstaan door een oven en heeft veel schade veroorzaakt.

Foto & Video Team 112 Parkstad - http://www.fvt112parkstad.tk
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: 1591 op 02 december 2009, 16:52:42
Rechtszaak brandstichtingen Maastricht aangehouden
 
De rechtszaak tegen drie mannen, die verdacht worden van tientallen brandstichtingen in en rond Maastricht, is vandaag aangehouden. Het onderzoek in de zaak is nog niet compleet. Volgens het Openbaar Ministerie hebben de Maastrichtenaren de branden gesticht uit sensatiezucht. Ze maakten er foto's van en plaatsten die op de website 112maastricht.nl.

De drie mannen werden in juli opgepakt en zitten sindsdien in de cel. Het is nog onduidelijk wanneer de rechtszaak verder gaat.

Bron: L1
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: Sjaak op 21 januari 2010, 15:00:18
Pilot Snel Interventie Voertuig (als eerste uitrukeenheid/TS2) uit Focus, Brandweer Zuid-Limburg

Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: 112Limburg-noord op 11 maart 2010, 06:37:21
De rechtbank in Maastricht heeft drie mannen tot lange celstraffen veroordeeld omdat zij 40 branden in Maastricht hebben aangestoken. Een van hen is Willy L. Hij stichtte branden en maakte opnames om ze vervolgens op de website 112-Maastricht te plaatsen.

Hij kreeg een straf van 2,5 jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk. De twee anderen zijn de broers Bjorn en Marco C. Zij kregen elk een gevangenisstraf van 4 jaar, waarvan 1 jaar voorwaardelijk.

De drie moeten samen ook 10.000 euro aan de gemeente Maastricht betalen.

De branden werden in een periode van drie jaar gesticht. In Maastricht waren vooral auto's, coniferen, leegstaande panden en een wijkcentrum het doelwit.

Bron: L1, 10  maart 2010.
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: jurjen op 31 maart 2010, 18:37:57
Indrukwekkende brandweerman grijpt inbrekers

BRUNSSUM -
Een Limburgse brandweerman heeft dinsdagavond twee mannen aangehouden die probeerden in te breken in een koekfabriek in Brunssum.
De 50-jarige brandweerman reed de inbrekers klem. Daarna riep hij op zo'n indrukwekkende manier dat ze waren aangehouden, dat ze zich overgaven.
 
Volgens de politie was de brandweerman rond 19.00 uur met de auto op weg naar een hondentraining op een weiland bij de brandweerkazerne. Op dat moment zag hij de twee mannen van 25 en 31 jaar aan de deur van de koekfabriek morrelen.
 
De dieven staakten hun inbraakpoging en gingen er in hun auto vandoor. De brandweerman reed ze klem en schreeuwde ze de auto uit. De twee volgden hem vervolgens gedwee naar de brandweerkazerne. Daar kwam de politie ze ophalen.

Tekst: AD.nl
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: Rob op 23 april 2010, 09:49:06
Brandweerpost Nijswiller officieel geopend

In Nijswiller wordt vrijdag de nieuwe brandweerpost officieel geopend. Deze is gevestigd in een gedeelte van scholengemeenschap Sophianum. Zowel vrijwilligers als beroepskrachten moeten overdag de calamiteiten in de gemeenten Gulpen-Wittem, Simpelveld en Vaals voor hun rekening nemen. Dat gebeurt in eerste instantie met een zogenoemde Snel Inzetbare Eenheid (SIE).

Dat betekent dat twee personen in een speciaal daarvoor ontwikkelde kleinere brandweerwagen als eerste uitrukken naar een incident. Later volgt dan een regulier blusvoertuig. De brandweer denkt op die manier het bezettingsprobleem in het Heuvelland op te lossen

Bron: l1.nl (http://www.l1.nl/L1NWS/_pid/links4/_rp_links4_firstElementId/1_4552619/_rp_links4_hasclickpage/1_1013)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: jurjen op 08 juni 2010, 16:17:01
Brandweerlieden demonstreren in Heerlen
 
Verschillende vakbonden houden samen met brandweerlieden in Heerlen een demonstratie. Dat doen ze vanwege problemen binnen de brandweerkorpsen in Zuid-Limburg. De brandweer kampt met een tekort van 1,6 miljoen euro. Alleen met dit geld is een goede brandweerzorg mogelijk. Ook is de veiligheid van de brandweerman in het geding. Zo worden er te weinig brandweerlieden ingezet en zijn er te lange arbeidstijden.

Met de demonstratie in Heerlen willen de partijen onder andere richting de politiek een signaal afgeven.

Tekst: L1.nl
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: Raoul op 01 juli 2010, 16:34:02
Door de warmte en droogte zijn er veel meer kleine brandjes dan normaal. Sinds woensdagmiddag is de brandweer al bijna 20 keer uitgerukt voor een buitenbrand. Normaal zijn er dat maar een paar.

De brandjes zijn niet alleen de oorzaak van mensen die barbecueŽn, zegt Leon Eummelen van de Brandweer Limburg-Zuid. Ook weggegooide sigarettenpeuken kunnen een berm in brand zetten door de aanhoudende droogte. Omdat het warm en droog blijft, is de brandweer is de komende dagen in hogere staat van paraatheid. Dat betekent dat vooral natuurgebieden extra in de gaten worden gehouden. Bij meldingen van brand wordt er met meer wagens dan normaal uitgerukt.

BRON: L1 radio en TV

Tevens geld voor de brunssumerheide als er alarm komt gelijk een inzetvoorstel komt op Peloton niveau, Dus gelijk 4x TS + de andere overige voertuigen die worden gealameerd bij een peloton alarm, Ondermeer OvD en HOvD en een DPU. Deze regel geld vanaf donderdag 1 Juli,

Bron: Intranet Brandweer Zuid-Limburg
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: KME op 03 juli 2010, 17:38:00
Zover ik weet zijn dat de TS'en van Heerlen Centrum, Brunssum, Onderbanken en Schinnen Allen 4x4). Ook de DPU van Schinnen zou dan gealarmeerd worden. Als ik me vergis, hoor ik het graag.
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: Rick S op 05 juli 2010, 00:04:52
Zover ik weet zijn dat de TS'en van Heerlen Centrum, Brunssum, Onderbanken en Schinnen Allen 4x4). Ook de DPU van Schinnen zou dan gealarmeerd worden. Als ik me vergis, hoor ik het graag.

Heerlen heeft geen 4x4. Bij Brunssum de 2e TS. Ik denk dat de DPU van Brunssum eerder word gealarmeerd. Schinnen heeft 3KM aan slangen.. En Brunssum 5KM. Schinnen zal dan waarschijnlijk eruit moeten voor de verzorgingscontainer van Heerlen zoals bij die brand in de torenflat in brunssum.
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: Sjaak op 05 juli 2010, 09:21:22
Heerlen-Hulsberg heeft een 4x4 TS en die staat tijdelijk op de eerste uitruk op Heerlen-Centrum, ook beschikt Heerlen-Centrum over 2 stuks 4x4 HA's (onder andere tbv. de tank/water blusbak). De kilometers slangen kan ik niet geheel thuisbrengen, anders dan dat er op Heerlen-Centrum een SLH staat (3km.) en zowel op Schinnen (op een 4x2 HA) als op Brunssum (op een 4x4 HA) een DPH met 1KM staat.
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: KME op 08 september 2010, 18:56:07
Bij een ongeluk vanmiddag op de Hoofdstraat in Amstenrade is een bestelbusje gekanteld. Niemand raakte daarbij gewond. Een personenauto en een bestelbus reden tegen elkaar aan, waardoor de bus kantelde.

visitors can't see pics , please register or login


visitors can't see pics , please register or login

L1 Nieuws
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: roy651 op 01 oktober 2010, 20:40:19
ik heb de siv van brandweer limburg zuid op video
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: Firefighter op 03 november 2010, 00:15:51
Zaak korpsleiding brandweer tegen bonden maandag voor de rechter

De korpsleiding van de brandweer Zuid-Limburg en de vakbonden staan maandag lijnrecht tegenover elkaar voor de rechter.

De korpsleiding heeft de bonden voor de rechter gedaagd omdat die werknemers opriep sommige taken niet meer uit te voeren. Daardoor oefenden brandweermensen niet meer.
De bonden zijn boos op de korpsleiding, omdat de werkdruk te hoog zou zijn. Volgens de bonden ontstaan hierdoor onveilige situaties

Bron : L1
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: Raoul op 08 november 2010, 21:11:28
Zaak korpsleiding brandweer tegen bonden maandag voor de rechter

De korpsleiding van de brandweer Zuid-Limburg en de vakbonden staan maandag lijnrecht tegenover elkaar voor de rechter.

De korpsleiding heeft de bonden voor de rechter gedaagd omdat die werknemers opriep sommige taken niet meer uit te voeren. Daardoor oefenden brandweermensen niet meer.
De bonden zijn boos op de korpsleiding, omdat de werkdruk te hoog zou zijn. Volgens de bonden ontstaan hierdoor onveilige situaties

Bron : L1

Rechter zoekt opening in brandweerruzie


Om te voorkomen dat het slepende arbeidsconflict tussen de Zuid-Limburgse brandweerleiding en de brandweerlieden verder uitdijt, moeten de partijen weer met elkaar aan tafel. Dat vindt de Maastrichtse kantonrechter, die het voorstel deed om maar geen uitspraak te doen in de zaak die maandag diende.
Maastricht/Heerlen
door Roel Ophelders

Volgens de rechter brengt beslechting van het conflict in de rechtszaal de partijen niet dichter bij een werkbare oplossing. Hij wil de brandweerleiding, de ondernemingsraad en de vakbonden zich eerst gaan bezinnen op hun eigen rol in de ruzie rond het nieuwe, omstreden werkrooster. Als dat niet leidt tot toenadering, kan nog altijd uitspraak worden gedaan. "Dat u er na drie jaar nog steeds niet uit bent, is gÍnant en schadelijkĒ, zei de rechter, die alle drie de partijen al bij de opening van de zitting verweet "onvoldoende tot de kern te komen.Ē
Commandant Gerard van Klaveren zei de suggestie van de rechter intern te gaan bespreken. Vakbonden CNV en Abvakabo/FNV zeggen open te staan voor gesprekken.

Dagblad de Limburger (http://www.limburger.nl/article/20101108/REGIONIEUWS01/101109643/1056#Rechter_zoekt_opening_in_brandweerruzie)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: sander84 op 26 november 2010, 17:01:29
26-11-10 14:29:01 Brandweer Limburg-Zuid Tel. contact meldkamer brandweer
    1004600 Brandweer RCvD

26-11-10 14:13:07 Brandweer Limburg-Zuid tel contact meldkamer brandweer
    1004614 Haakarmvoertuig/chauffeur  (Piket Regio Bureau)

26-11-10 12:06:41 Brandweer Limburg-Zuid tel contact meldkamer brandweer
    1004620 HOvD Zuid-Limburg (District 1 en 2)Problemen met koelwater Chemelot
 
Bedrijventerrein Chemelot in Geleen kan geen koelwater meer uit het Julianakanaal halen. Dat water blijkt verontreinigd met zand en slib waardoor het niet gebruikt kan worden voor de koeling van een aantal installaties. Volgens een woordvoerder van Chemelot wordt nu bekeken hoe het probleem opgelost kan worden. Van een gevaarlijke situatie zou geen sprake zijn.

Uit onderzoek is gebleken dat het water troebel is geworden door slib dat is meegevoerd tijdens de hoogwatergolf van vorige week.

Bron: http://www.l1.nl/L1NWS/_pid/links4/_rp_links4_firstElementId/1_4861487/_rp_links4_hasclickpage/1_1013 (http://www.l1.nl/L1NWS/_pid/links4/_rp_links4_firstElementId/1_4861487/_rp_links4_hasclickpage/1_1013)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: Nico op 20 januari 2011, 00:22:14
Citaat
23:24:39 19-01-11  GROUP-1  Autobrand 0840 MIJNZETELLAAN HEER HEERLEN
                   1005258  BRW Zuid-Limburg (Heerlen) (TS 0840)
                   1005264  BRW Zuid-Limburg (Heerlen) (Bevelvoerder)


Lag al in bed, maar deze melding is om de hoek dus was toch maar gaan kijken. Auto stond op de stoep "geparkeerd". Rare lokatie gezien het feit er meer dan genoeg parkeer plaatsen in de omgeving zijn. Onderzoek zal dan ook moeten uitwijzen of de auto is gestolen ja of nee..

 -->Foto's<--  (http://www.nicobeckers.nl/index.php?option=com_phocagallery&view=category&id=33:19-01-2011-autobrand-mijnzetellaan-heerlen&Itemid=6565)


Nu ik dit typ is de politie onder prio 1 vertrokken, misschien naar een andere autobrand (00:13:48 20-01-11  GROUP-1  Autobrand 0740 EIKSTRAAT HEER HEERLEN )?
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: Nico op 27 januari 2011, 23:51:47
Citaat
22:41:57 27-01-11  GROUP-1  Binnenbrand 0692 0852 0640 LIMAWEG HEER HEERLEN
                   1005108  BRW Veiligheidsregio Zuid-Limburg (OvD Parkstad 0692)
                   1005110  BRW Zuid-Limburg (Kerkrade) (Bevelvoerder)
                   1005112  BRW Zuid-Limburg (Kerkrade) (TS 0640)
                   1005260  BRW Zuid-Limburg (Heerlen) (HW 0852)
                   1005264  BRW Zuid-Limburg (Heerlen) (Bevelvoerder)


Bij aankomst was de 0840 (TS Heerlen) ter plaatse, in plaats van de 0640 ( TS Kerkrade ). Deze is zeker doorgereden vanaf een eerdere oms melding.

Brand bleek een garagebox te wezen met een opslagje hout ernaast voor in de openhaard. De brandweer heeft de auto eruit weten te halen en is vrijwel onbeschadigd.


De garagebox was van hout en steen opgetrokken, voor zover ik heb gezien betrof de brand het dak en een achterste stukje.
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: Nico op 28 januari 2011, 10:55:07
Even 1 van de 7 foto's erbij.

visitors can't see pics , please register or login
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: Nico op 28 januari 2011, 23:51:12
Citaat
21:46:25 28-01-11 24 BRAN Autobrand 0734 KERKSTRAAT SCHINVELD (SCHV) ONDERBANKEN 
   1005998 BRW Limburg Zuid ( Monitorcode )
   1004550 BRW Onderbanken ( Blusgroep )


Een ouder echtpaar hoorde een klap en dacht dat het hun zoon was die de poort dicht gooide, maar bij het naar buiten keken zagen ze vlammen uit een auto komen.

Door snel bellen en snel optreden van de vrijwillige brandweer is erger voorkomen. Andere auto's zijn bij deze niet beschadigd, doordat het vuur snel is ontdekt en de brandweer snel ter plaatse was.

Uitgegaan wordt van brandstichting, aangezien de achterbank in brand stond en een raampje was gesneuveld. Ook is er bewijs gevonden in het gras. De politie is in de buurt meteen opzoek gegaan naar eventuele getuigen en een mogelijke dader.
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: SvenV op 20 maart 2011, 20:12:11
Brandweer 'bevrijdt' Maastrichtenaren uit Vuursteenmijn

Rijckholt - In de nacht van zaterdag op zondag zijn vier personen uit Maastricht aangehouden die zich toegang tot de Vuursteenmijn tussen Rijckholt en Sint Geertruid in Zuid-Limburg verschaft hadden.

De vier Maastrichtenaren (35, 33 en twee van 21) waren uit nieuwsgierigheid met behulp van touwen via een 12 meter diepe schacht de groeve ingegaan. Medewerkers van Staatsbosbeheer ontdekten de touwen, hoorden geluiden en alarmeerden de politie. De brandweer moest er uiteindelijk aan te pas komen om de mannen uit de groeve te halen. Hiervoor moest de deur van de hoofdingang opengebroken worden. In de groeve werden verschillende vernielingen geconstateerd, zoals opengebroken poorten naar tunnels en een ontzette deur.
De verdachten zijn ingesloten en de politie onderzoekt of de vier iets met deze vernielingen te maken hebben.
BRON: BLIK OP NIEUWS (http://www.blikopnieuws.nl/bericht/126727/Brandweer_bevrijdt_Maastrichtenaren_uit_Vuursteenmijn.html)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: SvenV op 21 maart 2011, 19:48:32
Brandweer regelt verkeer

Vanmorgen is rond 11.45 uur tijdens werkzaamheden in een brandgang tussen de Kruisstraat en de Breemakkersgaard, te Maastricht, een gaslek ontstaan.

Omwonenden namen de sterke gaslucht waar en alarmeerden de brandweer. De politie was niet direct aanwezig, waardoor de brandweer het verkeer enkele minuten zelf moest gaan regelen. De brandweer legde een waterscherm aan en besloot de Kruisstraat af te sluiten voor alle verkeer.
BRON: MAASTRICHT ACTUEEL (http://www.maastrichtaktueel.nl/brandweer-regelt-verkeer/)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: Nico op 03 april 2011, 09:20:31
Dode door aanrijding in Brunssum
 
Bij een zwaar eenzijdig verkeersongeval in Brunssum is zondag ťťn dode gevallen. Het ongeluk gebeurde rond 4.15 uur op de Rimburgerweg. Bij aankomst van de hulpdiensten was de man reeds overleden.

Hij was door nog onbekende oorzaak van de weg geraakt en tegen een boom geknald. Over de identiteit van het slachtoffer kon de politie nog niets zeggen. De Rimburgerweg was enkele uren afgesloten voor het verkeer

Bron: L1.nl
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: Raoul op 03 april 2011, 20:24:50
Dode door aanrijding in Brunssum
 
Bij een zwaar eenzijdig verkeersongeval in Brunssum is zondag ťťn dode gevallen. Het ongeluk gebeurde rond 4.15 uur op de Rimburgerweg. Bij aankomst van de hulpdiensten was de man reeds overleden.

Hij was door nog onbekende oorzaak van de weg geraakt en tegen een boom geknald. Over de identiteit van het slachtoffer kon de politie nog niets zeggen. De Rimburgerweg was enkele uren afgesloten voor het verkeer

Bron: L1.nl

Automobilist komt om bij botsing in Brunssum

Een 20-jarige automobilist uit Heerlen is zaterdagnacht verongelukt op de Rimburgerweg in Brunssum. Hij raakte om onbekende redenen van de weg en botste tegen een boom.De hulpdiensten hebben de man uit het wrak bevrijd, maar hij bleek al overleden.
Mogelijk heeft de Heerlenaar met een te hoge snelheid de macht over het stuur verloren. Dat wordt niet uitgesloten. Duidelijk is dat de auto in de berm kwam, twee lichtmasten raakte en vervolgens op de boom botste.
Het ongeluk werd rond 4.15 gemeld. De politie heeft sporenonderzoek gedaan en sloot de weg enkele uren af.

visitors can't see pics , please register or login


visitors can't see pics , please register or login


BRON:Dagblad de Limburger (http://www.limburger.nl/article/20110403/REGIONIEUWS05/104030303/0#)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: jurjen op 20 juni 2011, 17:33:56
Brandweer moet komende jaren flink bezuinigen

De Brandweer Zuid-Limburg moet 3,5 miljoen euro bezuinigen en dat bedrag moet over zeven jaar gehaald zijn. Dat staat in plannen die maandag bekend zijn gemaakt. Bij alle Zuid-Limburgse gemeenten wordt bezuinigd. De brandweer draagt daar 3,5 miljoen euro aan bij. Daarbij wordt het belangrijkste werk van de brandweer zo veel mogelijk ontzien, zo staat in de plannen.

De bezuinigingen treffen daarom vooral de ondersteunende diensten. Tegen 2018 moeten er door de maatregelen ongeveer 55 arbeidsplaatsen minder zijn bij de Brandweer Zuid-Limburg. Gedwongen ontslagen worden daarbij niet uitgesloten, zo zegt een woordvoerder van de brandweer. Eind dit jaar valt het definitieve besluit over de voorstellen.

Tekst: L1.nl
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: Bulletje op 21 juni 2011, 06:06:31
Brandweer Limburg-Zuid gaat 3,5 miljoen euro bezuinigen

Geplaatst door Junkie op maandag 20 juni 2011 21:32 Bron: BRW Limburg-Zuid
Maastricht - De Brandweer Zuid-Limburg moet structureel 3,5 miljoen euro bezuinigen. Dit bedrag moet in 2018 gehaald en zal 55 arbeidsplaatsen kosten, zo meldt de brandweer Limburg-Zuid maandag.

De bezuiniging is een bijdrage van de brandweer aan het totale pakket van bezuinigingsmaatregelen dat alle gemeenten in Zuid-Limburg treft. Daarnaast wordt er binnen dit financiŽle kader geÔnvesteerd in de invoering van Brandveilig Leven. Hierbij wordt zelfredzaamheid bij burgers en bedrijven bevorderd zodat branden kunnen worden voorkomen of in een eerder stadium ontdekt worden.Dit besluit is genomen door het Algemeen Bestuur van de Brandweer Zuid-Limburg.

Uitgangspunt is dat de opkomsttijden zoals die nu gelden ook in de toekomst gehanteerd blijven worden. Bij de bezuinigingen zal het primaire brandweerproces zoveel mogelijk worden ontzien. De eerste focus van de bezuinigingen is daarom gericht op de ondersteunende diensten. Gedacht wordt daarbij aan het afstoten van taken en het verhogen van efficiency. Uiteindelijk zullen er rond 2018 ongeveer 55 formatieplaatsen minder bij de Brandweer Zuid-Limburg zijn. Gedwongen ontslagen worden hierbij niet uitgesloten.

Parallel aan de bezuinigingen loopt ook een traject om de brandweer te moderniseren. Beroepsmensen en vrijwilligers krijgen een ander, meer op hun mogelijkheden toegesneden takenpakket en worden ook ingezet in het kader van Brandveilig Leven. Daarnaast zullen mensen uit de uitrukdiensten en risicobeheersing veel meer gaan integreren. Ook wordt meer gekeken naar een "brandweer op maat" waarbij gewerkt wordt met flexibele voertuigbezetting.. Met ander woorden: de ernst van het incident bepaald hoeveel mensen er in een voertuig ter plaatse gaan.

Bron : blikop112.nl
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: spruitje11 op 20 juli 2011, 19:34:00
20-07-2011 - Maastricht, Koperdief koos verkeerde doelwit: een C2000-mast
woensdag 20 juli 2011 19:11

Een 32-jarige koperdief uit Maastricht koos gisternacht het verkeerde object uit om zijn privťkas te spekken. Hij had hiervoor een opstelpunt van het C2000-netwerk aan de Schepelruwe uitgezocht waarop de hulpdiensten zijn aangesloten voor het contact met de meldkamer. De man kon worden aangehouden. Alle ongeveer 500 Nederlandse C2000-masten worden dag en nacht beheerd door de landelijke ICT-organisatie van de politie. Dit gebeurt via een landelijk Netwerk Managementcentrum in Driebergen. Die voortdurende controle is nodig omdat politie, brandweeer en ambulancediensten in de afstemming van hulpverlening aan burgers 24 uur per dag afhankelijk zijn van de werking van de masten.
 
Rond 03.00 uur dinsdagmorgen gaf de mast aan de Schepelruwe een storingsmelding. Om deze storing direct te verhelpen werd de storingsmonteur van de beheerder in Driebergen opgeroepen. Toen de storingsmonteur ter plaatse kwam zag hij dat de mast schade had en dat een in het donker geklede man er op de fiets vandoor ging. De monteur waarschuwde meteen de politie. Deze kon de dief enkele straten verderop aanhouden. Hij had zijn fietstassen gevuld met koperdraad. De schade aan de mast wordt geschat op tienduizend euro.  De ICT-beheerder, vts Politie Nederland, heeft namens het ministerie van Veiligheid en Justitie (eigenaar van C2000) aangifte gedaan. Op dit soort vernielingen is een speciale wet van toepassing (art. 161 sexies Wetboek van Strafrecht). Deze wet biedt mogelijkheid tot zwaardere straffen (tot 6 jaar) en tot schadeverhaling op de dader
Bron: www.fvtbrwzl.nl
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: 112Limburg-noord op 23 september 2011, 16:03:39
Vliegveld krijgt nieuwe crashtender
 
Als eerste vliegveld in Nederland krijgt Maastricht Aachen Airport de beschikking over een Panther Rosenbauer brandweerwagen.

Deze zogenoemde crashtender wordt dinsdag in gebruik genomen. De bouw van het voertuig duurde zo'n tien maanden. De nieuwe wagen vervangt de oude crashtender.


Bron: www.l1.nl
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: roger op 26 september 2011, 16:55:17
officiele inhuldiging is dinsdag 27 september om 15:00 uur, op het platform (luchthaven terrein) voor het gebouw van ASL - Air Service Limburg,
Horsterweg 27, 6199 AC, Maastricht Airport.

wie gaat er mooie foto's maken?   
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: Raoul op 27 september 2011, 22:00:30
wat foto's en info van de crashtenders.

http://crashtender.blogspot.com/


Heb foto's ontvangen maar mag ze nog niet plaatsen.
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: Raoul op 28 september 2011, 04:02:30
Op de Website van De Limburger (http://www.limburger.nl/article/20110927/REGIONIEUWS04/110929611/1005#Vliegveld_krijgt_nieuwe_brandweerauto) kunnen jullie wat foto's bekijken van het nieuwe voertuig.

Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: Albert-Jan op 29 september 2011, 14:12:44
Erg mooi voertuig zeg, leuk weer eens wat anders dan de huidige E-one en MAC voertuigen.
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: Sjaak op 29 september 2011, 19:56:20
en er komen er volgens de aanbesteding 3  :)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: Rubens1001 op 04 januari 2012, 12:55:09
10:05:28  04-01-12   Melding   :   DIENSTVERLENING 0733 0722 MAASTRICHTERLAAN VAALS
    Regio   :   24 : [ZLI] Zuid-Limburg
    Urgentie   :   O O O O O : HOOG
    Eenheden   :   1005004 : Korpsalarm Vaals
        :   1004366 : Snelle Interventie Eenheid Nijswiller
        :   1005998 : Monitorcode Brandweer Zuid-Limburg

Bus ontwijkt hond en veroorzaakt ravage 

VAALS - Een Duitse lijnbus zonder passagiers heeft woensdagochtend voor een ravage in Vaals gezorgd toen de chauffeur op de Maastrichterlaan uitweek voor een hond op de rijweg.

De bus raakte vier geparkeerde auto's, maakte de politie bekend.
De klap was zo hard dat een van die auto's hoog in een boom belandde, zei een woordvoerder van de politie. De voertuigen raakten zwaar beschadigd. Niemand raakte gewond. Ook de hond bleef ongedeerd.

visitors can't see pics , please register or login


Bron:http://www.nu.nl/algemeen/2707136/bus-ontwijkt-hond-en-veroorzaakt-ravage.html# (http://www.nu.nl/algemeen/2707136/bus-ontwijkt-hond-en-veroorzaakt-ravage.html#)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: erres op 04 januari 2012, 15:31:08
Hier een Filmpje (http://www.zie.nl/video/opmerkelijk/Bus-veroorzaakt-ravage/m1fz40bf1kc1) van de ravage die de bus heeft veroorzaakt.
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: Loki op 18 januari 2012, 16:53:27
wo 18 jan 2012, 16:42     
Bewoner en kat gered bij brand
Foto: Peter Verhoeven 112Nederland
 
Vanmiddag heeft een brand gewoed aan het Geusseltpark in Maastricht. Rond twee uur kreeg de brandweer een melding binnen van een brand aan het genoemde adres. Uit het brandende pand werden een persoon en een kat gered. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Bron: de Telegraaf
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: kezmaster op 27 juli 2012, 05:58:04
Binnenbrand 740 VRIEHEIDEPARK 41 6414JB HEER
Binnenbrand 0691 1551 VRIEHEIDEPARK 41 6414JB HEER


visitors can't see pics , please register or login


Meer foto's hier; http://kezmaster9.picturepush.com/album/220672/p-BrandVrieheidepark.html (http://kezmaster9.picturepush.com/album/220672/p-BrandVrieheidepark.html)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: kezmaster op 30 juli 2012, 05:53:47
Bermbrand 0740 VALKSTRAAT 1 6414VA HEER
29-07-2012 18:59:26 Limburg Zuid Heerlen

Een rijtje coniferen in brand.

visitors can't see pics , please register or login


Meer foto's van de inzet;
http://kezmaster9.picturepush.com/album/221119/p-BrandValkstraat.html (http://kezmaster9.picturepush.com/album/221119/p-BrandValkstraat.html)

Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: kezmaster op 19 augustus 2012, 17:38:25
17:55:38  18-08-12   
Melding   :   3005 BELLEN SVP
 Regio   :   24 : [ZLI] Zuid-Limburg
 Eenheden   :   1033110 : Verkeersongevallendienst Zuid-Limburg

18:22:30  18-08-12   
Melding   :   BESTUURD. SCOOTER OVERLEDEN BIJ AANR P.A./SCOOTER. WILLEMSTR.HEERLEN.P.B. VOLGT
Regio   :   24 : [ZLI] Zuid-Limburg
Eenheden   :   1033215 : Persinformatie Politie Zuid-Limburg

18:34:11  18-08-12   
Melding   :   LETSEL 0873 SPOORSINGEL
Regio   :   24 : [ZLI] Zuid-Limburg
Urgentie   :   O O O O O : HOOG

21:16:46  18-08-12   
Melding   :   LETSEL 0840 SPOORSINGEL
Regio   :   24 : [ZLI] Zuid-Limburg
Urgentie   :   O O O O O : HOOG

Dodelijk ongeval in Heerlen. Ik ben later op de avond even gaan kijken toen onderzoek etc klaar was.
Dus enkel wat fotoīs van dienstverlening op; http://www.112heerlen.nl (http://www.112heerlen.nl)

visitors can't see pics , please register or login
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: Rubens1001 op 23 november 2012, 22:18:31
Brandweerkazerne Geleen dicht: mogelijk asbestvervuiling.

De brandweerkazerne in Geleen, aan de Molenstraat, is sinds donderdagavond gesloten in verband met een mogelijke asbestvervuiling.

Bij een brandweeroefening in een flat aan de Deken Thijssenstraat in Sittard is vermoedelijk asbest vrijgekomen. Bij het schoonmaken van het materieel in de kazerne in Geleen kwam dat donderdagavond aan het licht. Daarop werd de kazerne onmiddellijk buiten dienst gesteld.

Omdat er onder het personeel onrust ontstond over een mogelijke besmetting, is besloten om monsters te nemen. De resultaten van dat onderzoek naar de aanwezigheid van asbest worden in de loop van de middag verwacht. In afwachting van de resultaten blijft de kazerne in Geleen gesloten en wordt uitgerukt vanuit andere kazernes in de omgeving.

De brandweer bekijkt nog of er ook maatregelen nodig zijn in andere kazernes die personeel leverden voor de oefening.

Bron:http://www.l1.nl/nieuws/197902-brandweerkazerne-geleen-dicht-mogelijk-asbestvervuiling#.UK_oIocmbSh (http://www.l1.nl/nieuws/197902-brandweerkazerne-geleen-dicht-mogelijk-asbestvervuiling#.UK_oIocmbSh)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: MarcelBeug op 24 november 2012, 16:13:18
Brandweerkazerne Geleen dicht: mogelijk asbestvervuiling.

Geen asbest in brandweerkazerne Geleen

In de brandweerkazerne in Geleen is geen asbest aangetroffen. Dat blijkt uit eerste onderzoeken.
Op de pakken die de brandweermannen droegen tijdens een oefening zijn geen asbestdeeltjes gevonden. Ook in de werkruimte waar spullen zijn schoongemaakt is niets gevonden.

Sinds donderdag is de brandweerkazerne in Geleen dicht. Die werd gesloten nadat duidelijk werd dat er een oefening is gehouden in een flat in Sittard, terwijl er asbest aanwezig was. De brandweer wist hiervan, maar liet de oefening toch doorgaan. Uit de eerste onderzoeken blijkt dat ook in de kazerne in Sittard geen asbestdeeltjes liggen. De resultaten van het onderzoek in de kazernes in Beek en Born worden later vandaag bekend.

De kazerne in Geleen blijft voorlopig nog dicht. Er komt nu een vervolgonderzoek. Ook de arbeidsinpectie onderzoekt de zaak.

Bron: L1 (http://www.l1.nl/nieuws/198003-geen-asbest-brandweerkazerne-geleen)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: Raoul op 24 november 2012, 16:59:13
Geen asbest in kazernes Westelijke Mijnstreek

Er is geen asbest gevonden in vier brandweerkazernes in de Westelijke Mijnstreek. Dat blijkt uit onderzoek.

Gevreesd werd dat asbest in de kazernes van van Beek, Born, Geleen en Sittard terecht was gekomen na een oefening in een flat in Sittard. Daarop werd de kazerne in Geleen gesloten. Asbest zou via de pakken van de brandweermannen verspreid kunnen zijn, maar dat blijkt dus niet het geval.

Zaterdagochtend werd al bekend dat de kazernes in Geleen en Sittard schoon waren. De arbeidsinspectie onderzoekt de zaak.

BRON: L1 (http://www.l1.nl/nieuws/198014-geen-asbest-kazernes-westelijke-mijnstreek#.ULDuN3y9KSM)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: Raoul op 27 november 2012, 20:49:47
Brandweerkazerne in Geleen weer open

De brandweerkazerne in Geleen is gisteren weer opengesteld. De eerste blusvoertuigen waren gisteravond alweer inzetbaar vanuit Geleen, vandaag of morgen is de hele kazerne weer operationeel.

Geleen
van onze verslaggever

De kazerne ging donderdagavond dicht omdat er onder brandweerlieden onrust was ontstaan over de mogelijke aanwezigheid van asbest in het gebouw. Eerste metingen afgelopen weekeinde wezen al uit dat er geen asbest aanwezig was. Gisteren kwam ook de uitslag van genomen luchtmonsters, die aangaf dat het gebouw asbestvrij is.
Het meldpunt waar brandweerlieden terecht kunnen met vragen over en zorgen over hun gezondheid is gisteren ook van start gegaan. Onduidelijk is hoeveel personeelsleden daar gebruik van hebben gemaakt.
Ondanks de onrust die onder brandweerlieden is ontstaan, gaat een woordvoerder van de brandweer ervan uit dat het personeel ook weer gewoon komt werken. ĄOns hebben in ieder geval geen signalen bereikt van mensen die zich ziek hebben gemeld of op een andere manier hebben aangegeven niet te willen werken.Ē
De commotie in de Geleense brandweerpost ontstond nadat duidelijk was geworden dat brandweermannen bloot waren gesteld aan asbest tijdens een oefening in de leegstaande Deken Tijssenflat in Sittard. Daar werd tijdens een brandje een plafond gesloopt waar achteraf asbest in bleek te zitten. De mannen die de oefening uitvoerden waren daar op dat moment niet van op de hoogte en hadden daarom ook geen aparte veiligheidsmaatregelen genomen.
Een extern onderzoek moet uitwijzen hoe het kan dat de brandweerleiding het bewuste appartement als asbestvrij had bestempeld, terwijl de leiding in een rapport van de gemeente had kunnen zien dat dit niet zo was.
Voor bezorgde personeelsleden komt er op korte termijn nog een informatiebijeenkomst met onder meer de GGD, waar ze vragen over hun gezondheid kunnen stellen. ĄProbleem is alleen dat je niet kunt vaststellen wat de lichamelijke gevolgen voor ieder persoonlijk zijn van de blootstelling aan asbest. Wel hopen we onrust weg te kunnen nemenĒ, aldus de brandweerwoordvoerder

Bron: Limburg Dagblad (http://www.limburger.nl/article/20121127/REGIONIEUWS04/121129247/1005#Brandweerkazerne_in_Geleen_weer_open)
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: Raoul op 26 december 2012, 12:04:01
Rijkswaterstaat sluit hoogwater niet uit

De waterstand bij het meetpunt Sint Pieter in Maastricht daalt woensdagochtend. Later op die dag wordt vanwege een hevige regenval in de Ardennen een stijging van het waterpeil verwacht.
Ook donderdag blijft het rondom het stroomgebied van de Maas regenen. Zodra het waterpeil boven de 1500 m3 komt, is er sprake van hoogwater. Rijkswaterstaat sluit niet uit dat dat gebeurt.

Bron: Website L1 (http://www.l1.nl/nieuws/201245-rijkswaterstaat-sluit-hoogwater-niet-uit#.UNrXfrbDAZ0)


Actuele waterstanden te volgen via: http://www.rijkswaterstaat.nl/geotool/geotool_afvoer_stroomsnelheid.aspx?cookieload=true

Waterstand Sint Pieter, 1e meetpunt in Limburg.
visitors can't see pics , please register or loginTitel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: Dennis Kempers op 01 juli 2013, 12:58:11
Brandweer Maastricht bezorgd over bezuiniging

Onder de beroepsbrandweer in Maastricht heerst onrust over een bezuinigingsmaatregel.
Vanaf maandag rukt de brandweer in Zuid-Limburg met minder mensen op de tankwagen uit. Extra voorzieningen zoals een zelfdenkende pomp en een goed navigatiesysteem moeten dat opvangen, maar volgens de brandweerlieden zijn die er niet of werken ze niet goed. Het uitrukken met beperkte bezetting zou ook niet voldoende zijn geoefend.

Een woordvoerder van vakbond Abvakabo noemt de nieuwe manier van werken een enorme overschakeling. Volgens haar is het onverantwoord om er slecht getraind mee te beginnen. Volgens Paul Depla van de veiligheidsregio Zuid-Limburg is heeft de OR ingestemd met de maatregel en is de veiligheid niet in het geding.

Bron: http://www.l1.nl/nieuws/219563-brandweer-maastricht-bezorgd-over-bezuiniging#.UdCtGZy3s3A
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: brandpreventje op 01 juli 2013, 19:36:40
Is hier wel sprake van een bezuiniging? Gaat het er niet over dat er in dun bevolkt gebied Łberhaupt uitgerukt kan worden door de brandweer?
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: tygerpower op 11 oktober 2013, 14:35:18
Rampenoefening in oud winkelcentrum Valkenburg

In het oude winkelcentrum in Valkenburg vindt vrijdagavond een rampenoefening plaats.
Verschillende brandweerkorpsen, politie, amulancemedewerkers en acteurs nemen aan de oefening in het complex aan de Louis van der Maesenstraat deel.

In het winkelcentrum kan geoefend worden omdat het leeg staat. Binnenkort gaat het tegen de vlakte. Deze week verhuisden de winkels naar een tijdelijk winkelcentrum aan het Berkelplein.

De oefening start om half 8 en duurt tot 9 uur. GeÔnteresseerden kunnen de activiteiten, op afstand, volgen.

bron: www.L1.nl
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: KME op 28 augustus 2014, 21:36:48
Brandweermannen Onderbanken opgepakt voor brandstichting
Drie vrijwillige brandweermannen van het korps in Onderbanken zijn verdacht van brandstichting. Volgens justitie zouden ze meerdere brandjes hebben gesticht.

Twee brandweerlieden blijven voorlopig vastzitten, eentje is inmiddels op vrije voeten. Dat heeft de rechtbank bepaald.

Ze werden zaterdag en maandag opgepakt. De brandweerman die weer op vrije voeten is, blijft wel verdachte.

Justitie wil niet zeggen om hoeveel en welke branden het gaat.

Bron: L1.nl
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: berg op 12 oktober 2014, 00:19:17
Een lid van de vrijwillige brandweer in de Zuid-Limburgse gemeente Onderbanken heeft bekend dat hij een groot aantal branden heeft aangestoken. Dat meldt de Limburgse omroep L1 (http://Limburgse omroep L1).

De man werd eind augustus samen met twee collega's opgepakt op verdenking van brandstichting. Lange tijd ontkenden ze alle drie dat ze iets te maken hadden met de vele branden in de regio.


Bron: NOS
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: tygerpower op 19 augustus 2015, 22:03:42
13:44:28 19-08-15   GROUP-1   P 1 BR Gebouw Scharnerweg 30 6224JH Maastricht 3991 3031 3451 4731
   1004424   BRW Zuid-Limburg (Maastricht Noord) (Bemanning 1e TS)
   1004430   BRW Zuid-Limburg (Maastricht Noord) (Bemanning RV)
   1004426   BRW Zuid-Limburg (Maastricht Zuid) (Bemanning 2e TS)
   1004942   BRW Veiligheidsregio Zuid-Limburg (Ovd District 1)

13:47:14 19-08-15   GROUP-1   P 1 BR Gebouw Scharnerweg 30 6224JH Maastricht 3071
   1004432   BRW Zuid-Limburg (Maastricht Noord) (Bemanning HV)


Alerte buurman grijpt in bij brand in Maastricht

In Maastricht is woensdagmiddag brand uitgebroken in een veganistisch restaurant.

Rond 13:45 uur sloegen de vlammen om zich heen in het pand aan de Scharnerweg. Al snel was een behoorlijke rookpluim te zien.

Buurman
Een alerte buurman was er vlug bij met een brandblusser om het vuur te bestrijden. Ook de brandweer was met meerdere blusvoertuigen ter plaatse. Binnen een half uur was de brand onder controle.

http://www.1limburg.nl/alerte-buurman-grijpt-bij-brand-maastricht?context=section-3
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: ikke55 op 25 januari 2016, 17:52:17
Tientallen brandweermannen van het korps Zuid-Limburg hebben tot nu toe geoefend in Zwitserland om een tunnelbrand te blussen.

Dat gebeurt in voorbereiding op de A2-tunnel in Maastricht, die eind dit jaar open gaat.

Praktijkoefening
Tachtig brandweermannen hebben nu de training gehad, in totaal gaan er 200 naar Zwitserland. De brandweer oefent al jaren in eigen provincie maar de echte praktijkoefening is daar niet mogelijk. In Zwitserland is een speciaal trainingscentrum waar een brand in een verkeerstunnel kan worden geoefend.

Bijzonder
Wat een brand in een tunnel bijzonder maakt, zijn de extreme hitte, de snelle verspreiding van rook en verkeersgebruikers die mogelijk vastzitten in de tunnel.
 
Rampenoefening
Het komende jaar wordt ook nog in de tunnel in Maastricht getraind en er komt een grote rampenoefening met andere hulpdiensten.

http://www.1limburg.nl/brandweer-zuid-limburg-oefent-tunnelbrand-zwitserland?context=topstory
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: Peter op 30 januari 2016, 09:37:23
Citaat van: http://www.1limburg.nl/brandweer-wil-zwitserse-aanpak-voor-a2-tunnel?utm_source=Nederland+2.0&utm_medium=twitter
Brandweer wil Zwitserse aanpak voor A2-tunnel


De Brandweer Zuid-Limburg wil bij incidenten in de Koning Willem-Alexandertunnel en grotere calamiteiten de tactiek gaan overnemen van de Zwitserse Feuerwehr.
Hulpmiddelen
De brandweer - die traint bij de International Fire Academy in het Balsthal - wil ook bepaalde hulpmiddelen van de Zwitsers gaan gebruiken. Omdat rook het zicht kan blokkeren, wordt gebruikgemaakt van flikkerlichten waarmee met een specifieke kleur de plek van slachtoffers gemarkeerd kan worden, en in- en uitgangen of waterpunten. De Zwitserse Feuerwehr gebruikt verder blindengeleidestokken om een tunnel vol rook snel te kunnen inspecteren.

Op bronsite ook een filmpje
Titel: Re: Korte berichten uit de regio Zuid-Limburg
Bericht door: tygerpower op 25 januari 2017, 20:54:31
Citaat
14:55:30 25-01-17   -ALPHA-   P 1 BR Gebouw Overige Benzenraderweg 235 Heerlen
   1005251   Veiligheidsregio Zuid-Limburg (OvD Bevolkingszorg Parkstad-Noord)

14:32:56 25-01-17   GROUP-1   P 1 BR Gebouw Benzenraderweg 235 Heerlen 243891 243641 243251 243041


AS Media ?@asmedianl 5 u
Gasfles ontploft bij werkzaamheden op scoutingsbouw Benzenraderweg #Heerlen Limburg Brand http://w2u.nl/N226969
visitors can't see pics , please register or login