Auteur Topic: IFV als mistproducent  (gelezen 3089 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Fred Vos

  • Forumlid
  • ***
  • Berichten: 1.918
  • Geslacht: Man
  • Bezoek: Belangstellende
  • Rang: Hoofdbrandmeester 1e klasse
Gepost op: 18 november 2018, 10:30:46
@ allen

Het rapport  "Grootschalig brandweeroptreden 2016" is door mij gelezen en gewaardeerd als: volstrekt nutteloze en (zwaar) betaalde werkverschaffing voor anders ook al onnutte 'academische' werkelozen.

Het is gebaseerd op uitsluitend kwantitatieve gegevensverzameling m.b.t. (grote)'opschaling' in 2016 (eerst gepubliceerd in 2018).

Eenieder begrijpt dat kostbare en ingrijpende 'opschaling' geen doel in zichzelf mag zijn; om bijvoorbeeld nog meer nutteloze figuren per definitie altijd te laat bij het incident te laten verschijnen, als toeschouwers en testers/gebruikers van de catering (vergadering of Copi heet dat op een (te) laat tijdstip).
Immers de TS-en etc. zijn voorspelbaar al veel eerder ter plaatse en nemen dan al hun (on)mogelijke posities in.

Welke posities worden zoal bij incidentbestrijding (brand) bezet en met welk resultaat bij de onderzochte incidenten vraagt u?
Dat wil men, zeker voor resultaat, juist niet weten op het 'kennisinstituut' IFV!


We beperken ons op het IFV tot de vaststelling dat veel 'grote opschalingen' uitsluitend werden gebruikt voor de waterwinning; die toch wettelijk per object al vooraf op orde zou moeten zijn maar daar zult u ons niet over horen! Wij verdienen ons brood aan 'grootschaligheid'; weg met die preventie en preparatie! Die hele veiligheidscylcus staat, als deze eindelijk eens serieus wordt genomen, het ontstaan van een stevige ramp of ernstige crisis maar in de weg!
En daar moet de topzware top van het IFV en Brandweer Nederland het toch maar van hebben. Nee, geen 'vliegen afvangen' op 'ambachtelijk niveau'.
Dan staat men zodoende daar 'ambachtelijk' een langere tijd, en voor een ambachtelijk bekwame uitgevoerde inzet te laat, met telkens 6 man rond de 'halers' en bij de dompelpompen.
Brave mensen; maar zoals ook de Koning volgens de Koningin Maxima: "Wel een beetje dom".


Zegt/weet het IFV dan niets over de kwaliteit (het rendement) van de inzet of wil men dat niet weten?

Jawel, uitsluitend in dit ene zinnetje:

Citaat
Er is niet onderzocht in hoeverre de grootschalige brandweerinzet in deze gevallen doelmatig is geweest.

Nee, aan doelmatigheid doet men niet in betaalde nutteloze werkverschaffing; dat kost maar 'academische' banen.

"Keep the mushrooms in the dark and feed them a lot of ***!"

En het werkt! Ik las immers nergens verontwaardiging of plaatsvervangende schaamte van de brandweerlieden uit het land; waarover deze rapportage beweert te gaan. Of....collaboratie? Zit men dan al 'in hetzelfde schuitje'?
"There is someone more important than the crowd, which is the person who disagrees with it. We must protect that person, for he's the one who can raise the question that no crowd wants to listen to, which is the question whether it is in the right." Roger Scruton